Sad će biti belaja: Napadnuto vozilo SZO sa uzorcima koronavirusa u Mjanmaru, vozač ubijen

Autor: srbijadanas.rs, republika.rs

Svet

22.04.2020

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Mjanmaru je 20. aprila napadnuto vozilo Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u kojem su bili uzorci za testiranje na korona virus, usled čega je poginuo vozač, a teško je povređen vladin zvaničnik.

RepublikaFoto: youtube.com/ETV telangana
Foto: Ilustracija

SZO je potvrdila da je Pjae Sone Vin Maung preminuo od posledica povreda nakon napada u gradiću na severozapadu države Rakine, prenosi Index.hr.

Direktor SZO za jugoistočnu Aziju osudio je "sve vrste fizičkog, verbalnog ili psihološkog nasilja nad zdravstvenom radnom snagom".

- Ovaj incident još jednom stavlja u središte pažnje ekstremne poteškoće s kojima se suočavaju naši lekari, medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici pri borbi s koronavirusom, posebno kada rade u nesigurnim i teško dostupnim područjima - kazao je.

Generalni sekretar UN-a Antonio Guteres "oštro osuđuje napad 20. aprila", navodi se u izjavi njegovog portparola te "izražava saučešće porodici ubijenog".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading