Rene iz "Alo, alo" bi i koronu preživeo, ali njegove kolege i sunarodnici propadaju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.04.2020

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali ugostiteljski objekti u Francuskoj, čuveni kafei, taverne i bistroi koji su sada zatvoreni zbog mera suzbijanja epidemije korona virusa, strepe od bankrota. I dok se veruje da će veći objekti mahom u vlasništu bogatih investitora preživeti krizu, manjim lokalima mahom u porodičnom vlasništvu preti zatvaranje.

Foto: instagram.com/g_kaye1986
Gorden Kej kao Rene Artoa

Prema procenama francuskih gastronoma, čak 40 odsto njih neće moći da otvore svoja vrata ni kad zabrana rada bude ukinuta.

- Mnogi restorani će bankrotirati, biće to masakr - prenose francuski mediji izjavu Filipa Ečebesta, poznatog kuvara iz Bordoa, prenosi "Bild".


Zbog toga su, kao i u mnogim drugim zemaljama, kafići ovih dana pokrenuli inicijativu "Sačuvajte svoj restoran". Ovom inicijativom gosti mogu ili da poklone novac omiljenim restoranima ili da kupe vaučere za buduće narudžbine. Sve radnje i ugostiteljski objekti u Francuskoj su zatvoreni barem do 11. maja.

Rene Artoa, Slavni junak poznate serije serije "Alo, alo", sigurno bi preživeo i ovu krizu izazvanu koronavirusom. To bi mu najverovatnije pošlo za rukom, a kako i ne bi kad je svoj mali kafe sačuvao uprkos teškim uslovima za vreme nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu.

Podsetimo, Rene je to uspeo tako što je sarađivao sa svim stranama, sa nacistima, pokretom otpora, komunistima, feministkinjama, englezima, još su mu samo falili četnici i partizani, pa da budu baš sve strane!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading