Još dva meseca ovako i računajte da nemamo ekonomiju: Julija Timošenko oštro napala režim u Kijevu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

02.03.2020

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liderka opozicione stranke „Batkivščina“ Julija Timošenko izjavila je da je politika aktuelnih vlasti Ukrajine dovela zemlju do „potpunog kolapsa“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Julija Timošenko

- Promena imena, stolova, stolica u izvršnoj službi neće ni do čega dovesti, ako predsednik vodi politiku prodaje zemlje, prodaju strateške svojine, uništavanja ukrajinske nauke, ekonomije i srednjeg staleža - izjavila je Timošenkova.

Kako je istakla, objavljene su informacije o budžetu za januar i februar 2020. godine, koje svedoče da 22,5 odsto budžeta nije popunjeno, odnosno nedostaje 22,5 milijardi grivni.  

- Ako još mesec-dva bude tako, računajte da nemamo ekonomiju - tvrdi Timošenkova.

Ona je takođe optužila kijevske vlasti, na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim da streme da prodaju sve „vlasnicima spolja“, uključujući i zemlju i strateške objekte.

- Takva politika se svesno vodi, i moram konstatovati da se epoha laži nastavlja u radikalnijem obliku - smatra Timošenkova.

Prema njenim rečima, ukoliko aktuelne vlasti uspeju da usvoje zakon o zemlji i dodele koncesiju za luke i aerodrome, može se zaboraviti na slobodnu Ukrajinu.

Vrhovna rada Ukrajine razmatra zakon o zemlji, kojim se od 1. oktobra predviđa ukidanje moratorijuma na prodaju poljoprivrednog zemljišta. 

U novembru 2019. godine Vrhovna rada Ukrajine je u prvom glasanju usvojila nacrt zakona.

Iz Rade su nakon toga upozorili da će „prodaja zemljišta i rat u Donbasu“ uništiti Ukrajinu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading