AMBASADORKA HEJLI: Iran može da postane druga Severna Koreja

Autor: Tanjug

Svet

05.09.2017

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli je upozorila da bi, ako ne bude promenjen, nuklearni sporazum sa Iranom mogao da omogući Teheranu da postane ista vrsta pretnje po američke gradove kao Severna Koreja.

RepublikaFoto: Tanjug
Ambasadorka SAD u UN otkrila kako Tramp gleda na odnos sa Teheranom

Predsednik SAD Donald Tramp trebalo bi da odluči sredinom narednog meseca da li smatra da Iran ispunjava svoje obaveze na osnovu sporazuma sa velikim silama ili će zatražiti nove američke sankcije Teheranu, prenosi AFP.

Njegova ambasadorka u UN Niki Hejli nije eksplicitno želela da kaže kako ga je savetovala po tom pitanju, ali nije ostavila mesta sumnji u to da veruje da je vreme da se preispita dogovor sa Iranom, navodi AFP.


Na osnovu sporazuma iz 2015. između Irana i šest svetskih sila, Teheran treba da odustane od svog nuklearnog programa i dozvoli inspekcije u zamenu za ukidanje dela sankcija Vašingtona i njegovih saveznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading