NOLE JE NAJVEĆI SVIH VREMENA, ZAPAD GA NE PRIZNAJE JER JE SRBIN!

Autor:

Sport

21.08.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema, Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, poručuje bivši selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović i dodaje da to zna čitava planeta, ali da Zapad ne priznaje Noleta samo zato što je Srbin!

Jedan je Đoković!

Javiće se odmah dežurni dušebrižnici da tvrde kako Novak ima svega 13 grend slem trofeja i da su ispred njega Pit Sampras (14), Rafael Nadal (17) i Rodžer Federer (20). Međutim, niko od pomenutih nije uspeo da osvoji sve relevantne trofeje na ATP turu i da objedini sve masterse i grend slemove.

MEĐUNARODNI PROBLEM

Đoković je to uradio na dominantan način osvojivši Sinsinati protiv Federera (6:4, 6:4), čime je kompletirao Zlatni masters, a budućnost je na njegovoj strani jer deluje da u ovom trenutku ni Švajcarac ni Nadal nisu u stanju da mu zaprete.

Tekst potpisa

- Da bi ga priznali kao najboljeg svih vremena već sad, Novaku je potrebno da ne bude Srbin. To je neka vrsta međunarodnog problema za Zapad, koji izmišlja hiljade standarda i parametara. A nema ih. Pa on je već sad najbolji, gospodo. Zatvorio je čitav krug. Osvojio sve što se može osvojiti na ATP turu. Osvojio Dejvis kup, uzeo četiri grend slema zaredom - započeo je priču Obradović za Srpski telegraf.

Olimpijske igre bile bi u tom smislu jedina stvar koja nedostaje srpskom asu, a teniski ekspert nema dilemu da je Novak u Tokiju 2020. kadar da dođe do tog cilja.

- Naravno da može da osvoji Olimpijske igre. Sad je besan, sad je ponovo ljut. Baca reket, peškir, svađa se sa sudijama. To je sve on. A ne meditacija fazon. On je živac, nervozan, ponovo je svoj na terenu. Njemu Federer više nije konkurencija. Bio je smešan u finalu Sinsinatija, Novak ga je oprao.

BAJKOVIT ŽIVOT

Obradović smatra da se u obzir moraju uzeti i pozicije s kojih su najbolji teniseri današnjice počeli dominaciju.

- Šta može da se kaže o Federeru, koji je imao bajku od života. U kakvim uslovima je on rastao i živeo. Ili za Marija, koji je dobio sve što je poželeo. Milion vajld-kardova za turnire, dok je Nole morao da igra kvalifikacije. Svi znamo kako je Đoković živeo ovde, ali nijedan zapadni novinar neće da piše o tome. Neka oni pišu koliko je uspešnih forhenda Federer opalio, Nole im je objasnio sve - zaključio je Obradović.

Đoković: Na ovo ću biti ponosan do kraja života

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je da će titulu u Sinsinatiju pamtiti do kraja života.

- Ovo je sigurno poseban momenat u mojoj karijeri. Privilegovan sam i počastvovan što sam ispisao istoriju ovog sporta. To je nešto na šta ću biti ponosan do kraja života. Tokom cele sedmice sam govorio da mi je ovaj trofej veliki motiv, ali sam istovremeno pokušavao da se oslobodim pritiska. Bio sam svestan da imam priliku da uradim nešto istorijsko, nešto u čemu ranije nisam uspevao - rekao je Đoković.

Nole skočio za četiri mesta

Titulom na mastersu u Sinsinatiju Novak Đoković je osvojio 1.000 poena i skočio za četiri mesta na ATP listi. Sada je na deobi šestog mesta jer ima isti broj bodova kao i Hrvat Marin Čilić (4.445), kog je savladao u polufinalu. Prvi je Španac Rafael Nadal (10.040), dok drugu poziciju drži Rodžer Federer (7.080).

Bivši trener Novaka Ðokovića Boris Beker prokomentarisao je na Tviteru pobedu Srbina na turniru u Sinsinatiju. Nemac je Noletov istorijski uspeh ispratio uz poruku na srpskom jeziku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading