RANJENI NOVAK PRESKOČIO TREĆU PREPREKU U MELBURNU: Dramatičan start, pa Đokovićev PLES protiv Bugarina za osminu finala Australijan opena!

Autor:

Sport

21.01.2023

07:46 >> 12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dimitrov ide kući!

RANJENI NOVAK PRESKOČIO TREĆU PREPREKU U MELBURNU: Dramatičan start, pa Đokovićev PLES protiv Bugarina za osminu finala Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena! Nole je nadigrao svog velikog prijatelja, Grigora Dimitrova sa 3:0, a po setovima je bilo 7:6, 6:3, 6:4.

Srbina u 4. rundi čeka domaći igrač Aleks De Minor, a nema dileme da će protiv njega biti i australijska publika.

Devetostruki šampion je duel prelomio osvojivši dramatičan taj-brejk prvog seta sa 9:7, a prethodno je propustio šansu da sve reši svojim servisima u desetom gemu.

Novak je od tada delovao sve sigurnije na terenu, pa je konstantno vodio sve do samog kraja i prolaska dalje.

Srpskog asa je ponovo mučila zadnja loža, uzimao je medicinski tajm-aut, a možemo samo da pretpostavimo kako bi "počistio" Grigora da je bio potpuno zdrav.

Tok meča odigranog na Rod Lejver areni mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Dimitrov 7:6 (7), 6:3, 5:4

Kraj, 3:0 - Đoković nadigrao Dimitrova!

6:4 - Posle 31 razmene, Đoković je dobio poen stekavši dve meč lopte, pa je bilo jasno da za Dimitrova nema povratka!

5:4 - Dimitrov je smanjio zaostatak i produžio duel, ali Nole drži sve u svojim rukama!

5:3 - As udarcem Nole je okončao važan gem, bilo je neprijatno na 15:15, a Bugarin je tada imao inicijativu, međutim pogodio je mrežu...

4:3 - Bugarin je zaostatak sveo na minimum, pošto je dobio set sa nulom.

4:2 - Šok u Melburnu! Grigor je opet uzeo servis Novaku, koji je imao i jedan pad nakon poena od 28 udaraca. Serija brejkova se nastavlja.

4:1 - Đoković opet ima dva brejka viška, oduzeo je servis Dimitrovu "sa nulom", ali je još jednom zatražio pomoć fizioterapeuta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dominacija povređenog Đokovića na Rod Lejver areni

3:1 - Grigor se pravo niotkuda vratio u život! Izborio je dve brejk prilike, materijalizovao je drugu, pa je zakomplikovao situaciju u trećem periodu igre.

3:0 - Bugarin se predao, Đoković je napravio "dupli brejk", jer je Dimitrov na brejk loptu načinio novu grešku!

2:0 - Malo je nedostajalo Bugarinu da vrati brejk, imao je šansu pošto je poveo sa 40:30, ali je pogodio mrežu. Međutim, ona mu je u narednom poenu pomogla, pa je stekao još jednu priliku. Srbin se tada fokusirao, te je nekako priveo težak gem kraju.

1:0 - Nole je "slomio" svog velikog prijatelja pošto je ekspresno oduzeo njegov servis, Grigor mu je pomogao greškama...

Đoković je duplirao prednost - 6:3 u 2. setu!

 

 

6:3 - Lak gem za Srbina, materijalizovao je prvu set loptu - sjajno!

5:3 - Novak se fokusirao na sledeći gem, Grigor je produžio drugi interval igre, iako je vlasnik devet titula došao do 15:15.

5:2 - Nole je lako potvrdio brejk i sada je na korak od dupliranja prednosti...

4:2 - Bolju igru Srbin je konačno krunisao brejkom! Ovoga puta je iskoristio brejk šansu, a primetno je da igra sve bolje u polju! 

Republika

Foto: Tanjug

Brejk sredinom seta - sjajna igra Noleta

3:2 - Dimitrov je "pripretio" na 30:15, a onda je Đoković odlično servirao stekavši prednost u sledeća tri poena za preokret.

2:2 - Činilo se da se Dimitrov izvukao iz problema preokretom sa 0:30 na 40:30, ali je Nole izjednačio, pa došao do brejk šansi. Međutim, tada je bugarski teniser "podesio nišanske sprave", te je serijom dobrih servisa poravnao rezultat u drugom setu.

2:1 - Siguran servis gem za srpskog igrača, koji je odlično otvorio drugi period igre, s obzirom na okolnosti.

1:1 - Dimitrov rutinski dolazi do izjednačenja.

1:0 - Novak je, na krilima vođstva, osvojio početni gem uz dva izgubljena poena.

SRBIJA PONOVO STREPI: Nije dobro - Novakova povreda se POGORŠALA!

 

Taj-brejk pripao Noletu rezultatom 9:7!

 

 

7:6 - Skoro 80 minuta drame u prvom periodu igre! Nole je vezao dva mini-brejka za 4:1, a onda je Bugarin vratio jedan do promene strana.

Obojica igrača su potom bila nepogrešiva na svoj početni udarac, sve do 5:4, kada je devetostruki šampion napravio neiznuđenu grešku - 5:5. U tom momentu je proradio Novakov servis, čime je izborio četvrtu set loptu, ali Dimitrov se nije predavao izjednačivši na 6:6.

Nastavljena je rovovska borba, igra nerava! Đoković je izborio i petu set loptu (8:7), a onda je dobio neverovatan poen za 1:0!

6:6 - Igraće se taj-brejk. Četvrti nosilac je spasao dve set lopte odličnim servisima, nastavlja se drama.

5:6 - Dimitrov je obezbedio taj-brejk bez izgubljenog poena, Novak se nije oporavio od "hladnog tuša" iz prethodnog gema.

5:5 - Šok na Rod Lejver areni! Grigor je napravio brejk, Đoković ima sve veće probleme sa kretanjem.

5:4 - Srpski as nije materijalizovao tri set lopte! Bugarin je preživeo deveti gem, ali će u desetom Novak imati početne udarce za 1:0! 

5:3 - Nole je na korak od vođstva, Dimitrov će u sledećem gemu servirati za ostanak u prvom setu.

4:3 - As je odservirao Grigor u  ključnom momentu na 30:30, a potom mu je pripai gem, njegov treći večeras...

4:2 - Nole je došao do "gema sa nulom".

3:2 - Razigrao se Dimitrov, mada je Srbin dobro parirao. Bilo je 40:40, ali su servisi pomogli Bugarinu da ponovo smanji zaostatak.

3:1 - Nastavio je srpski teniser sigurno da osvaja svoje servis gemove, iako je rival dobio jedan dug poen nije uspeo da ga ugrozi.

 

 

2:1 - Bugarski teniser se "upisao" na semaforu, Nole je dobio dva poena, ali nije mogao do šanse da po drugi put oduzme servis protivniku.

 

 

2:0 - Đoković je potvrdio brejk, iako je Bugarin uspeo da "zakuva" gem. Zaostajao je 40:15, pa izborio "đus", ali je onda Srbin dva puta poentira i duplirao prednost.

1:0 - Novak je idealno otvorio meč. Ekspresno je stekao dve brejk lopte, a iskoristio je prvu, pošto je Dimitrov poslao "slajs" u aut!

Počeo je meč!

Britanac Tim Henman za "Eurosport" prognozirao je poraz Srbina u pet setova.

09:05 - Novak i Grigor izlaze na teren.

Đoković je tokom prve dve runde Otvorenog prvenstva Australije izgubio tek jedan set. Posle maksimalne pobede nad Špancem Robertom Karbeljasom Baenom, Francuz Enco Kuako uspeo je da ga "namuči" osvojivši drugi period igre u taj-brejku, ali je onda Nole "dodao gas" i pokazao klasu.

Sa druge strane, Dimitrov je sjajnom partijom protiv Đerea nagovestio da se nalazi u "top formi", mada ima ogromnih problema kada je prekoputa njega Srbin.

Đoković je samo jednom poražen od svog velikog prijatelja, i to pre nepune decenija na Mastersu u Madridu. Ipak, devetostruki šampion Melburna vuče povredu zadnje lože, koja mu otežava kretanje, a nama ostaje da se nadamo da ga ona neće sputati da pruži maksimum u borbi za osminu finala njegovog omiljenog Grend slema.

Pobednika susreta Đoković - Dimitrov u narednoj fazi AO čeka pravi pakao, jer će igrati protiv domaćeg tenisera Aleksa De Minora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading