A KO DRUGI? SRBI NAJBOLJI U EVROPI

Autor:

Sport

03.11.2018

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tijana Bošković, korektor Srbije, najbolja igračica Svetskog prvenstva 2018, proglašena je drugi put uzastopno za najbolju odbojkašicu Evrope, dok je Zoran Terzić, selektor reprezentacije Srbije proglašen za najboljeg trenera u konkurenciji odbojkašica, na svečanosti održanoj u Budimpešti.

RepublikaFoto: cev.lu
Zoran Terzić

Bartoš Kurek, korektor Poljske, najbolji igra i najbolji poenter SP 2018, proglašen je za najboljeg igrača Evrope u 2018.

Vital Hejnen iz Belgije, selektor odbojkaša Poljske, aktuelnih dvostrukih svetskih prvaka, izabran je za najboljeg trenera u Evropi u konkurenciji odbojkaša.

Karlo Salvatori iz Italije je dobio nagradu za životno delo. On je bio predsednik Organizacionog komiteta SP 2010, 2014. i 2018. u Italiji.

Za CEV takmičenje godine proglašeno je premijerno Evropsko prvenstvo na snegu, održano u Vagrajn Klajnarlu i Flahauu, u Austriji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tijana Bošković

Specijalno priznanje za izvanredna dostignuća u mlađim kategorijama dobili su Denis Šekunov (17) i Dmitrij Veretjuk (16) iz Rusije, aktuelni svetski prvaci u "bič volej" za igrače do 19 godina i prvaci Evrope za igrače do 20 godina.

"Kraljice plaže" su Barbora Hermanova i Marketa Slukova iz Češke, prvoplasirane na FIVB rang listi najboljih igračica u "bič-voleju".

Titula "Kraljevi plaže" pripala je Norvežanima Andersu Berntsenu Molu i Kristijanu Sandliju Serumu, prvoplasiranim na FIVB rang listi i prvacima Evrope 2018.

Svečanosti u glavnom gradu Mađarske prisustvovali su Zoran Gajić, predsednik OSS i Đula Mešter, potpredsednik saveze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading