SVI SU PRENELI VEST DA JE POBEGAO OD RATA, A ON... Oglasio se NAJSNAŽNIJI Ukrajinac, njegove reči odjekuju Evropom! (VIDEO)

Autor:

Sport

26.02.2022

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina se nalazi u centru pažnje svetske javnosti od četvrtka kada je objavljen početak "specijalne vojne akcije" Rusije.

SVI SU PRENELI VEST DA JE POBEGAO OD RATA, A ON... Oglasio se NAJSNAŽNIJI Ukrajinac, njegove reči odjekuju Evropom! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Brojni ukrajinski sportisti osudili su invaziju Rusa, a neki od njih su se i lično uključili u rat.

To su, pre svega, legendarni bokseri Vitali i Vladimir Kličko.

Vitali je gradonačelnik Kijeva, koji proživljava veoma teške dane.

Ipak, pored njih dvojice u prvom planu je i aktuelni svetski šampion Aleksandar Usik.

Ukrajinski mediji su preneli da je Usik pobegao iz Ukrajine, ali je on to ekspresno demantovao.

On priznaje da je napustio Ukrajinu, ali samo zbog poslovnih obaveza u Londonu. Naime, on je u glavnom gradu Velike Britanije bio kako bi zakazao revanš sa Entonijem Džošuom, a u međuvremenu se vratio u domovinu.

- Neki su pisali da sam pobegao, ali nisam. Bio sam odsutan zbog posla, ali sam se vratio. Sada sam kod kuće. Prijatelji, moramo da se ujedinimo u ovom teškom trenutku. Veoma sam emotivan zbog svoje države i svog naroda. Svi zajedno treba da radimo na tome da okončamo ovaj rat - izjavio je Usik.

 

 

Za razliku od braće Kličko i Usika, iz zemlje je pobegao legendarni Vasilij Lomačenko, koji se trenutno nalazi u Grčkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading