Smederevska Palanka bogata sportsko-rekreativnim aktivnostima: Palančani žive za sport!

Autor:

Sport

30.09.2019

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako Smederevska Palanka pripada manjim gradovima u Srbiji, ona je prepuna sportskih manifestacija, preko kojih grad želi da animira svoje građane sa ciljem druženja i održavanja zdravog duha. Pored sredstava koja se iz opštinskog budžeta izdavajaju za lokalne sportske timove dosta truda se ulaže i u organizaciju sportsko-rekreativnih dešavanja. Čitav niz zbivanja kreće početkom leta i traje sve do jeseni.

RepublikaFoto: Promo foto

Turnir u malom fudbalu "Palanka 2019" se održava svake godine, a poslednje u nizu je privuklo 14 klubova koji su se 15 dana borili za nagradu od 200 hiljada dinara. To je bio pravi spektakl u kome je uživalo preko hiljadu gledalaca, a ceo događaj je upotpunilo prisustvo pet reprezentativaca Srbije u tom sportu.

Da fudbal nije primarna sportska grana svedoči i turnir "3 na 3" u basketu. Prema načinu organizacije spada u A kategoriju, a da je sve bilo na svom mestu potvrđuju pohvale od Košarkaškog saveza Srbije. Mnogo ekipa se okupilo, 16 muških od kojih je najbolja osvojila 100 hiljada dinara i deset ženskih čije su prvakinje uzele 30 hiljada.

Foto: Promo foto

Manifestacija koja se izdvaja od svih prethodnih po popularnosti su Seoske olimpijske igre. Tu učestvuju sva sela, a pobednik na opštinskom nivou ide na takmičenje na nivou republike. Grad obezbeđuje fond od 200 do 250 hiljada dinara da bi sve bilo na visokom nivou. Palančani su im se za to odužili trećim mestom na republičkom nivou ove godine.

Foto: Promo foto

I to nije sve, Smederevska Palanka misli i na svoje starije sugrađane organizujući "Olimpijadu za treće doba", kao i zimske turnire u košarci i fudbalu.
Verujemo da će se grad pobrinuti i u budućnosti da se ovi turniri održe i podignu na još viši nivo.

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Smederevske Palanke

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading