Amela Terzić osvojila zlato na Univerzijadi!

Autor:

Sport

28.08.2017

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska atletičarska Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju na Univerzijadi u Tajvanu u trci na 1.500 metara, saopštio je ASS.

RepublikaFoto: Tanjug
Amela je donela novu medalju za Srbiju

Ona je pobedila rezultatom od četiri minuta, 19 sekundi i 18 stotinki. Drugo mesto zauzela je Dokus Ajok iz Ugande (4:19.48), a treće Čehinja Kristina Maki (4:20.65).

Amela Terzić je prvobitno bila prijavljena u tri dicispline: 800, 1.500 i 5.000 metara. Međutim, posle neuspeha u trci na 800 metara, odlučeno je da naša atletičarka nastupi samo na 1.500 metara.

Terzićeva je trku odradila taktički najbolje moguće, držala se među prvih pet takmičarki, sve do poslednjeg kruga kada se stotinak metara odvojila od svih. Finiš je bio neizvestan do samog kraja, a naša atletičarka je stigla do pobede.

- Borila sam se do samog kraja, nisam dala atletičarki iz Ugande da me prestigne. Dala sam sve od sebe i zadovoljna sam zlatom - rekla je Amela Terzić posle trke.
 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading