DRAMA PRIPALA REALU: Madriđani i drugi put SLAVILI u Beogradu - igraće se MAJSTORICA!

Autor:

Sport

04.05.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz španske prestonice je stigla do izjednačenja u seriji.

DRAMA PRIPALA REALU: Madriđani i drugi put SLAVILI u Beogradu - igraće se MAJSTORICA!

Foto: Starsport

Valter Tavares i Zek Lidej

Košarkaši Real Madrida su savladali ekipu Partizana sa 85:78 (27:15, 18:27, 16:13, 24:23) i time izjednačili na 2:2 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Madriđani su do druge pobede u Beogradu stigli u neizvesnoj završnici, a koš odluke je postigao Valter Tavares, koji je na 52 sekunde do kraja poentirao uz faul, nakon skoka u napadu.

Sjajno su gosti započeli duel i vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti (27:15), na krilima Adama Hange i Džanana Muse. Ipak, vrlo brzo se Partizan vratio, Papapetru je u drugoj četvrtini nosio crno-bele, a na poluvreme se otišlo sa svega tri poena prednosti za gostujući tim (45:42).

Nakon poluvremena, baš kao što su i najavili, domaći navijači su počeli sa navijanjem, što je dalo "parnom valjku" vetar u leđa, pa je posle koša Anđušića, sredinom treće deonice, domaći tim prvi put poveo na meču (51:49). Usledila je nova serija gostiju, ovaj put preko Tavaresa i Deka, pa je Real u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od šest poena (61:55).

U finišu smo gledali neizvesnu završnicu, nijedna ekipa nije uspevala da se odlepi, sve do samog kraja, kada je Real stigao do +6 (80:74). Treba napomenuti i da je taj deo igre obeležila teška povreda Gabrijela Deka, koji je u bolovima napustio teren, i verovatno neće biti spreman za petu utakmicu.

Ipak, neverovatnim potezima Madara Partizan se vratio u život, ali je Tavares skokom u napadu, i poenima uz faul raspršio sve nade domaćih o mogućoj pobedi i plasmanu na završni turnir, makar za sada.

Goste iz Madrida je do pobede predovdio Valter Tavares, sa 15 poena i sedam skokova, a isti poenterski učinak je imao i Adam Hanga. Jedan manje su dodali Gabi Dek i Džanan Musa.

Sa druge strane, Partizanu nije pomogla ni nestvarna partija Zeka Lideja, koji je postigao 25 poena, dok je na 18 stao Janis Papapetru.

Sada se serija ponovo vraća u Madrid, gde ćemo u sredu videti majstoricu, a pobednik će obezbediti plasman u Kaunas, na F4 turnir Evrolige, gde u polufinalu čeka Barselona.

Tok meča

KK Partizan - KK Real Madrid

78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24)

Dvorana: Štark Arena

Sudije: Gitis Vilijus, Robert Lotermoser, Karmelo Paterniko

Gledalaca:

Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Real je slavio sa 85:78! Madriđani su odbranili dva napada, Partizan nije uspeo da postigne koš, pa je na kraju gost odneo i drugu pobedu iz Beograda.

10. minut - Na isti način odgovara Real. Hanga je promašio trojku, ali su gosti stigli do tri vezana skoka u napadu. Poslednji je realizovao Tavares, uz faul, pa gosti idu na +5.

9. minut - Neverovatno šta smo videli u Areni. Madar je ukrao Gosu loptu i položio, a zatim je i odbio loptu, koja je na nemoguć način završila u košu.

9. minut - Madar je promašio otvorenu trojku, Musa je skočio, a Lidej je faulirao Gosa, koji je opet ubacio dva penala, sve teža situacija za domaćina.

8. minut - Užasne scene u Areni, teška povreda Gabrijela Deka, Argentincu je stradalo koleno. Vilijams-Gos je ušao mesto Deka i ubacio dva penala, Real na +4.

6. minut - Nezaustavljiv je Lidej, vezao je četiri poena i približio domaće na samo poen zaostatka. Ipak, Dek pogađa uz faul Lideja, pa je Real opet na +4.

4. minut - Muči se Partizan sa linije za slobodna bacanja i time poništavaju sve dobro na ovoj utakmici. Rendolf je vezao tri poena, gost je na +5.

2. minut - Sjajno Partizan otvara četvrtu deonicu, Papapetru igra kao u transu. Ipak, Rodrigez trojkom utišava publiku.

Kraj treće četvrtine, Real vodi 61:55! Poveli su crno-beli u jednom trenutku, ali su Dek i Tavares vratili prednost Madriđanima. Dobra stvar za Partizan je što Tavares ima tri lične greške.

8. minut - Partizan ponovo nema rešenja za Tavaresa. Centar je vezao pet poena zaredom, a zatim i Musa polaže iz kontre, pa Real stiže do nove prednosti.

6. minut - Veliki preokret u Areni, Partizan prvi put vodi. Hezonja nastavlja da uništava Real svojim potezima, što koriste Lidej i Anđušić, pa crno-beli imaju prednost sredinom treće deonice.

4. minut - Tvrda treća četvrtina, muče se igrači obe ekipe da postignu poene. Egzum je dobio tehničku, tražio je faul Tavaresa, a na kraju je častio goste jednim poenom.

2. minut - Nastavak je počeo košem Janisa Papapetrua, dok sa druge strane Valter Tavares pogađa jedno slobodno bacanje. Navijači Partizana su se u potpunosti uključili u meč.

- Počelo je navijanje u Areni i to skandiranjem Draganu Vlahoviću, nastradalom čuvaru OŠ "Vladislav Ribnikar".

Lidej predvodi Partizan sa 14 poena, dok je Papapetru ubacio osam. Sa druge strane, Adam Hanga je na 15 ubačenih poena.

Kraj druge četvrtine, Madriđani vode sa 45:42! Ljulj je pogodio tri slobodna bacanja, nakon naivnog faula Madara, a zatim je Anđušić pogodio trojku sa skoro pola terena, ali se ona nije važila, jer je bek domaće ekipe zakasnio

9. minut - Lidej igra kao u transu, vezao je četiri poena, od čega jedno maestralno kucanje iz kontre, pa su gosti na samo +1. Tajm-aut Čus Mateo.

7. minut - Nije uspeo domaćin i dalje da povede, ali su crno-beli i dalje blizu Realu. Lesor je realizovao jedno slobodno bacanje, Madriđani su na +3.

5. minut - Nastavila se serija Partizana. Lidej i Lesor su pogodili, sa druge strane Rendolf pravi treću ličnu grešku, veliki problem za goste. Tajm-aut traži Željko Obradović.

3. minut - Pet poena Partizana iz jednog napada. Lesor je pogodio uz faul Tavaresa, koji je napravio drugu ličnu grešku, a zatim je i Papapetru ubacio trojku posle skoka u napadu, pa je Partizan na samo -6.

2. minut - Četvrtina je počela košem Egzuma uz faul, ali je to poništila trojka Rodrigeza. Sa druge strane Papapetru pogađa trojku, ali Hanga prodorom vraća dvocifrenu prednost.

Kraj prve deonice, Real vodi 27:15! Papapetru je pogodio sa zvukom sirene i smanjio prednost gostiju. Hanga predvodi Madriđane sa 11 poena, Musa je dodao sedam. Sa druge strane, Zek Lidej je najefikasniji sa šest poena.

10. minut - Real nastavlja da pogađa sve što šutne. Adam Hanga je ubacio treću trojku, na njega se nadovezao i Mario Hezonja, pa gost ima ogromnih +14. Sa druge strane, Partizan ne može ništa da pogodi, Lesor je promašio dva slobodna bacanja.

8. minut - Nova trojka Džanana Muse, Real stiže prvi put do +10. Krilo Madriđana je postiglo još dva poena, ali su na drugoj strani uzvratili Lidej i Naneli.

6. minut - Prvi TV tajm-aut, Real vodi 14:7. Adam Hanga je postigao već osam poena, na to se nadovezao i Gabi Dek, pa domaćinu nije pomogla ni neverovatna trojka Uroša Trifunovića.

4. minut - Muči se Partizan na startu, izgubila je domaća ekipa već tri lopte. Prvi koš je delo Jama Madara, ali sa druge strane pogađa Hanga trojku, pa Real ima +5.

2. minut - Prvi koš je postigao Džanan Musa. Navijači Partizana ne navijaju kada je njihov tim u napadu, ali zvižde kada Real ima loptu u svom posedu.

Meč je počeo minutom ćutanja. Pre toga su Danilo Anđušić i Najdžel Vilijams-Gos pročitali poruku.

Foto: Nikola Kovinić

Poruka grobara pred večerašnji duel

- Igrači Partizana su na zagrevanje izašli u majicama OŠ "Vladislav Ribnikar".

Foto: Starsport

Igrači Partizana na zagrevanju

- Pred duel se oglasio i Geršon Jabusele, koji je suspendovan na pet utakmica, zbog sramotnog napada na Dantea Egzuma.

- Navijači Partizana su se okupili pred početak duela sa Realom ispred Arene, gde su odali počast tragično preminuloj deci u masakru na Vračaru.

Foto: Republika.rs

Grobari odaju počast ispred Arene

 

UVOD

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Reala, od 20 časova i 30 minuta, u četvrtom meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Crno-beli trenutno imaju vođstvo od 2:1, pa će u slučaju trijumfa u Areni uspeti da obezbede plasman među četiri najbolje ekipe i zakazati duel sa Barselonom u polufinalu elitnog takmičenja.

Ekipa Željka Obradovića je prvu priliku da prođe dalje imala u utorak, ali je Real u neizvesnoj završnici slavio i na taj način produžio trajanje ove serije. Koš odluke je postigao Najdžel Vilijams-Gos, koji je ubacio trojku preko ruke Dantea Egzuma, a u narednom napadu je Džejms Naneli promašio šut za tri poena, pa su gosti iz španske prestonice uspeli da dođu do prvog trijumfa u ovoj seriji.

Ipak, u odnosu na taj duel, u sastav Partizana se vraća Matijas Lesor, koji je odradio jedan meč suspenzije i čiji će glavni zadatak biti da pokuša da se, što je bolje moguće, suprotstavi Ediju Tavaresu, koji je u trećem meču imao čak 26 poena, uz 11 skokova. Sa druge strane, Madriđani će biti jači za prisustvo Gabrijela Deka.

Podsetimo, večeras će prvo poluvreme u Areni proteći bez navijanja grobara, koji su se na taj potez odlučili kako bi odali počast žrtava stravičnog napada u beogradskoj školi Vladislav Ribnikar. Ipak, u nastavku će navijanja biti, pa će navijači pokušati da pesmom poguraju svoj tim među četiri najbolje ekipe Evrope.

U slučaju pobede, Partizan će 19. maja, u Kaunasu, odmeriti snage sa Barselonom u polufinalu Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading