OBRADOVIĆ ISKREN: Imali smo sreće, Real je mogao da pobedi!

Autor:

Sport

25.04.2023

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strateg crno-belih nije poleteo posle velike pobede na startu serije.

OBRADOVIĆ ISKREN: Imali smo sreće, Real je mogao da pobedi!

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović

Košarkaši Partizana savladali su Real u Madridu u prvoj utakmici plej-of serije Evrolige.

Izabranici Željka Obradovića su u Vizink centru slavili rezultatom 89:87 (22:22, 26:22, 15:20, 26:23).

Strelac odlučujućeg koša je bio Kevin Panter, koji je pogodio neverovatnu trojku na samo 0.4 sekunde do kraja meča.

Posle duela se oglasio i trener Željko Obradović, koji je istakao da je sreća bila na strani na njegove ekipe.

- Sreća je bila na našoj strani. Kevin je iskoristio svoj kvalitet, ima svoj šut, pogodio je tešku trojku. Bila je teška utakmica, i oni su mogli da pobede. Sad je 1:0, ali ništa nije rešeno, ovo je Real Madrid - rekao je Žoc, pa nastavio:

- To je bila njegova odluka. Ovo nije Kevinu prvi put, a nadam se da nije ni poslednji. Igrao je jako dobro, zato je neverovatan igrač, donosio je dobre odluke. Atmosfera je bila neverovatna danas, želim da se zahvalim ljudima u Madridu, kao i publici koja je došla da bodri Partizan, želim da im se zahvalim.

Nije želeo da prihvata nikakve zasluge za ovaj meč.

- Ne, ovo su igrači, oni su odlučili utakmicu - zaključio je Obradović.

Na konferenciji za medije se obratio srpskim novinarima.

- Najpozitivnije je što smo pobedili. Lepota košarke je ono što krase ovu utakmicu. Mnoge stvari se dešavaju u zadnjim sekundama, i našem vođstvu., koš i faul za njih. Onda, lopta dolazi Kevinu koji je igrač koji je mnogo puta do sada odlučio utakmicu. Generalno, ekipa se borila i na tome sam najzadovoljniji.

Nastavio je u dahu.

- Imali smo neki plan za utakmicu, koji je pormeećen što je Smailagić rano dobio Faulove, u drugom poluvremenu Zek. Ali, našli smo način da ne trpimo. Real Madrid je ozbiljna ekipa. Imali smo problema u postu, primili smo dosta problema iz igre jedan na jedan. Problem je bio i skok. Na kraju smo završili utakmicu zahvaljujući šutu za tri poena.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović i Aleksa Avramović

- Imali su devet poseda više od nas. To bi moralo da izgleda neuporedivo bolje. u drugoj utkamici mislim da bi trebalo da igramo bolje i neuporedivo pametnije. najpozitivnija je ova pobeda i hvala ovim divnim ljudima koji su došli. Najpozitivnije od svega je što imamo dve utakmice u našoj Areni. Serija je otvorena, nemamo ni jedan razlog da mislimo da smo previše uradili. Igramo protiv tima koji je jedan od glavnih favorita da osvoji Evroligu.

- Neki igrači su unosili agresivnosti. Madar je bio važan ui drugom poluvremenu svojom agresivnošću. Kada se dobije ovakva utakmica treba čestitati celom tima.

Čestitao je i odbojkašima Partizana na tituli.

Čuo sam i da su odbojkaši osvojili titulu, čestitam im n atituli. čestitke Janjiću na svemu što radi. Bili smo pre koliko, svratio je do nas, imali smo razgovor. Čovek koji je posvećen poslu.

Okrenuo se na kraju i narednom meču.

- Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo jeste da igramo opuštenije sledeću utakmicu. STo je prvo što sam rekao igračima u svlačionici, Sledeća utakmica je ključna - zaključio je Željko.

Ovim trijumfom je Partizan poveo 1-0 u četvrtfinalnoj seriji i preuzeo je prednost domaćeg terena.

Druga utakmica između Reala i Partizana na programu je u četvrtak u Madridu od 20 časova i 45 minuta. Treći meč biće odigran 2. maja u Beogradu od 20.30 časova, a eventualni četvrti dva dana kasnije takođe u Štark areni. Ukoliko bude potrebe, majstorica će se igrati 9. maja u Madridu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading