PARTIZANOVA MEČ LOPTA ZA TOP OSAM: Crno-beli dočekuju Real u Areni

Autor: Marija Nestorović

Sport

31.03.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobeda nad "kraljevima" praktično bi odvela "parni valjak" u plej-of Evrolige.

PARTIZANOVA MEČ LOPTA ZA TOP OSAM: Crno-beli dočekuju Real u Areni

Foto: Starsport

Željko Obradović i Kevin Panter

Košarkaši Partizana pokušaće u petak (20.30, Sport klub 1) u 32. kolu da savladaju Real Madrid za plasman u top osam fazu Evrolige! Crno-beli, nakon poraza od Barselone (80:89) u prošlom kolu, imaju skor 17-14 i dve pobede, u preostala tri kola, ih dele od sigurnog učešća u plej-ofu. Eventaulna pobeda nad "kraljevima" praktično bi završila posao crno - belima, jer ih u poslednjem kolu očekuje Panatianikos, koji bi srpski tim trebalo da dobije bez problema. 

Naravno, i dalje postoji opcija da izabranici Željka Obradovića prođu i sa samo jednom pobedom, ali za to je potrebno i da se nadaju kiksevima glavnih konkurenata, a to su Baskonija, Žalgiris, koji trenutno imaju samo jednu pobedu manje, kao i Efes koji zaostaje dva trijumfa. Dobra je stvar što "parni valjak" i dalje drži sve u svojim rukama i odlučuje o svojoj sudbini. 

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Trener Partizana Željko Obradović najavio je da njegov tim očekuje još jedan veoma težak meč u Areni.

- Imali smo dovoljno dana da se odmorimo i pripremimo za meč sa Realom. Igrači koji nisu bili u prilici da treniraju, sada su to uspeli. Svesni smo kakva nam ekipa dolazi u goste i da neće biti nimalo lako. Moramo da budemo koncentrisani svih 40 minuta i nemamo prava na padove, jer će ih oni sigurno kažnjavati. Real je pokriven na svim pozicijama i projektovan je da napadne titulu Evrolige ove sezone, što pokazuje i njegova pozicija na tabeli - rekao je Obradović, a zatim je dodao: 

- Ne smeju da nam se ponavljaju greške koje smo pravili protiv Barselone. Moramo da igramo dobro, posebno u odbrani. Real nam ništa neće praštati.

Foto: Starsport

Željko Obradović

Kapiten Partizana Kevin Panter veruje da će njegovi saigrači i on imati ponovo veliku podršku na meču.

- Svi znamo ko je Real Madrid i tu nema dileme. Jedni su od glavnih kandidata za plasman na fajnal-for, ali i osvajanje titule. Uvek je lepo igrati pred punom Arenom i oni su naš vetar u leđa. Nikom nije lako da gostuje u Beogradu zbog toga - poručio je Panter. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading