PARTIZAN JE DOBRO PROŠAO: Real nije neuništiv, crno-beli MOGU na F4 Evrolige!

Autor:

Sport

14.04.2023

23:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen je regularni deo sezone, a "parni valjak" je saznao svog rivala u četvrfinalu.

PARTIZAN JE DOBRO PROŠAO: Real nije neuništiv, crno-beli MOGU na F4 Evrolige!

Foto: Starsport

Kevin Panter protiv Real Madrida

Košarkaši Partizana su zabeležili novi trijumf, pošto su u utakmici 34. kola Evrolige savladali na svom terenu Panatinaikos sa 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15).

Crno-beli su tokom čitavog meča bili u zaostatku, Panata je imala i +18 sredinom druge četvrtine, ali je Partizan uspeo da sustigne prednost rivala, a da na kraju trojkom Džejmsa Nanelija stigne do pobede.

Ovom utakmicom, crno-beli su spustili zavesu na regularni deo sezone, a po završetku ostalih mečeva su saznali i svog rivala u Top 8 fazi. To će biti Real Madrid, aktuelni vicešampion Evrope.

Foto: Starsport

Igrači Partizana i Reala pred duel u Areni

Gledajući moguće opcije, pošto je Partizan mogao pred poslednji dan samo na Barselonu ili Real Madrid, čini se da je beogradski tim dobro prošao. Iako je u pitanju ozbiljan rival, koji se ne zove džabe "kraljevski klub", izabranici Željka Obradovića se sa pravom mogu nadati plasmanu na završni turnir Evrolige, koji se ove godine održava u Kaunasu, od 19. do 21. maja.

Ove dve ekipe su se ove godine sastale dva puta, a svaki tim je slavio po jednom. Pamtila se dugo prva četvrtina u Madridu, kada je Partizan ubacio Realu 40 poena za deset minuta, ali više od toga nije mogao u prestonici Španije. Real je uspeo da već u drugom kvartalu preokrene rezultat, a zatim da sa rezultatom 105:97 stigne do pobede u meču 10. kola, koji je odigran davnog 24. novembra.

Situacija se od tog dana dosta promenila, a to smo najbolje mogli da vidimo u revanšu ova dva tima, koji je odigran 31. marta, u okviru 32. kola. Crno-beli su od sredine druge četvrtine preuzeli kontrolu nad mečom, imali su u nekim momentima i moćnih +20, pa su na kraju sa 104:90 vratili Realu sa kamatom za poraz iz prvog dela.

Foto: Starsport

Kevin Panter je u pobedi protiv Reala ubacio 16 poena

Po rezultatima iz ova dva meča, jasno se vidi da ova dva tima gaje sličan stil igre, na koš više, što svakako više odgovara "parnom valjku", pošto atletski i defanzivno moćan tim Barselone deluje kao ozbiljnija prepreka.

Na ruku crno-belima ide i trenutna forma Reala, koji je poražen na tri od pet poslednjih mečeva u svim takmičenjima, a posebno je bio šokantan neuspeh u Endesa ligi, gde su igrači Čusa Matea izgubili na gostovanju od Breogana sa 96:72.

Ni zdravstveno stanje Madriđana nije sjajno, pošto su trenutno povređeni Serhio Ljulj, Najdžel Vilijams Gos i Vensan Poarije, a videćemo da li će se neko od njih oporaviti za četvrtfinalnu seriju.

Sa druge strane, beogradskom timu tradicija definitivno ne ide u prilog. U 21. veku su se ova dva tima sastala 18 puta, a Real je slavio čak 15 puta. Ipak, tradicije su tu da se ruše.

Kada se pogleda sastav Reala, jasno je da najveća opasnost svakako preti od Valtera Tavaresa, najdominantnijeg centra u Evropi, a tu su uz njega i Džanan Musa, Mario Hezonja, Gabi Dek, kao i Geršon Jabusele. Ne treba zaboraviti ni prekaljene Špance, Serhija Rodrigeza i Rudija Fernandesa, koji su u svojoj karijeri odigrali na stotine ovakvih mečeva.

Foto: Starsport

Matijas Lesor i Valter Tavares u duelu

Računica za crno-bele je jasna. Prva dva meča se igraju u Madridu i Partizanu bi jedan brejk znatno pomogao u borbi za F4. A deluje da kada se pogleda trenutno stanje u oba tima, taj brejk uopšte nije nedostižan. Ako do toga dođe, crno-beli bi na svom terenu imali dve utakmice za plasman na završni turnir, na koji čekaju još od 2010. godine.

Podsetimo, četvrtfinalne serije počinju 25. aprila, a igraju se na tri dobijene utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading