TRILER U ARENI PRIPAO PARTIZANU: Naneli trojkom SRUŠIO Panatinaikos!

Autor:

Sport

14.04.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana stigli su do 20. pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

TRILER U ARENI PRIPAO PARTIZANU: Naneli trojkom SRUŠIO Panatinaikos!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana su zabeležili novi trijumf, pošto su u utakmici 34. kola Evrolige savladali na svom terenu Panatinaikos sa 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15).

Crno-beli su tokom čitavog meča bili u zaostatku, Panata je imala i +18 sredinom druge četvrtine, ali je Partizan uspeo da sustigne prednost rivala, a da na kraju trojkom Džejmsa Nanelija stigne do pobede.

Slabo je Partizan otvorio meč, Grci su već na startu stigli do vođstva, a ono je na kraju prve četvrtine iznosilo osam poena (26:18). U sličnom ritmu se nastavila i druga deonica, pa je PAO uspeo da dođe i do 38:20. Ipak, tada se upalila crno-bela mašina, brza serija izabranika Željka Obradovića od 10:0, pa je domaći tim uspeo da smanji prednost rivala. Na poluvremenu 45:39 za Panatu.

Tvrda košarka je viđena u nastavku, ali su Grci uspevali da održe vođstvo. Ipak, u četvrtoj deonici nova serija Partizana, ovaj put od 12:0, pa je crno-beli tim uspeo da dođe do prednosti.

Gledali smo dramu u Areni, Pao je u poslednji minut ušao sa 81:80, imali su i napad, ali su izgubili loptu, a u kontri je Džejms Naneli pogodio trojku na 32 sekunde do kraja, za veliko slavlje u hali. Probali su gosti da izjednače, Bejkon je promašio zakucavanje, a zatim je i Ponitka probao da donese pobedu grčkom timu iz teške pozicije, ali je promašio, pa je Partizan uspeo da dođe do velike pobede.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Dante Egzum sa 18 poena, dok je Kevin Panter ubacio 17. Sa druge strane se istakao Dvejn Bejkon sa 19 poena.

Ovim duelom je završena regularna faza za crno-bele, a po završetku svih mečeva, Partizan je saznao i ime svog rivala u četvrtini finala, a to će biti Real Madrid. 

Četvrtfinalna serija počinje 25. aprila i igra se na tri pobede.

 

 

KK Partizan - KK Panatinaikos

83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15)

Tok meča:

Tok četvrte četvrtine:

Kraj meča, Partizan je slavio sa 83:81! Panatinaikos je izgubio loptu, a iz kontre je Naneli pogodio trojku za veliko slavlje na tribinama. Na drugoj strani je Bejkon promašio zakucavanje, a Ponitka trojku sa istekom vremena, pa su crno-beli stigli do novog trijumfa.

9. minut - Ponitka pogađa dva slobodna bacanja, Panteru trojku izlazi iz koša, a Poljak novim ubačenim penalima donosi prednost svom timu.

8. minut - Dva vezana pogotka Pantera, domaćin je na ogromnih +3. Serelis koristi svoj poslednji tajm-aut.

6. minut - Prava drama u Beogradu. Egzum pogađa trojku za vođstvo crno-belih, ali prednost Panati vraća Papajanis. Ipak, Naneli zakucava i vraća prednost svom timu.

4. minut - Nova serija crno-belih. Avramović je pogodio jaku tešku trojku, a zatim je koš postigao i Zek Ledej, pa je "parni valjak" na samo -4. Tajm-aut Serelis.

2. minut - Avramović je ubacio dvojku, ali na drugoj strani Papajanis zakucava, a zatim i Mancukas ubacuje trojku, pa Grci imaju velikih +11.

Tok treće četvrtine:

Kraj treće deonice, PAO vodi 66:58! Održali su Grci prednost, iako je Partizan pretio, a košem Kalaicakisa u poslednjoj sekundi trećeg kvartala stižu do velikih +8 pred poslednju deonicu.

8. minut - Brzo se igra na obe strane. Egzum je ubacio trojku, istom merom je vratio Bejkon, a onda se i Lidej upisao u listu strelaca, nakon što je pogodio dugu dvojku. Tajm-aut Serelis, Pao ima +4.

6. minut - Novo atraktivno zakucavanje Dantea Egzuma, koji je stavio Gudaitisa na "poster". Ipak, stiže odgovor Grka, Bejkon je pogodio trojku preko ruke za +6 svog tima.

4. minut - Mnogo bolja energija Partizana na početku treće deonice. Pogodio je Panter, a zatim je Avramović trojkom raspalio Arenu. Ipak, brzo ju je utišao Vilijams pogotkom za tri poena.

2. minut - Tvrdo je na startu drugog poluvremena. Lesor se prvi upisoa u liste strelaca u nastavku, pogodio je jedan penal, a istom merom je uzvratio i Gudaitis na drugoj strani.

Tok druge četvrtine:

Kraj prvog poluvremena, Panatinaikos vodi 45:39 na poluvremenu! Panter je najefikasniji u domaćoj ekipi sa 11 poena, kod gostiju se istakao Grigonis sa osam.

10. minut - Serija pogodaka na obe strane. Za Partizan su pogađali Egzum i Panter, a sa druge Volters i Gudaitis. Grci i dalje imaju dvocifrenu prednost.

8. minut - Kakva serija Partizana. Nova trojka Pantera, a zatim i dve ukradene lopte i lagana polaganja u kontri, crno-beli su na samo -8. Novi tajm-aut za gostujućeg trenera.

6. minut - Nastavljena je nestvarna serija gostiju, Mancukas pogađa trojku iz ćoška, a zatim i Bejkon zakucava, pa je PAO na +18. Panter pogađa trojku, Seirelis odmah zove minut odmora.

4. minut - Grigonis pogađa svoju drugu trojku preko ruke, PAO je na +11. Par vezanih napada bez koša, a zatim Kalaicakis stiže do poena, pa je grčki tim na velikih 33:20. Tajm-aut zove Željko Obradović.

2. minut - Druga deonica je otvorena pogođenim penalima Panajotisa Kalaicakisa, pa gosti imaju dvocifrenu prednost. Prvi koš za Partizan u ovoj četvrtini postiže Smailagić.

Tok prve četvrtine:

Foto: Starsport

Koreografija navijača Partizana

Kraj prve četvrtine, PAO vodi 26:18! Loša predstava crno-belih, oseća se da ovoj utakmici nisu pristupili kao nekim prethodnim. Naefikasniji je Lesor sa šest poena, koliko ima i Gudaitis na drugoj strani.

8. minut - Lesor se razigrao, postigao je nova dva poena, pa Partizan stiže do prednosti. Ipak, uprkos trojci Egzuma, gosti vraćaju rezultat na svoju stranu, pošto su dvojke ubacili Gudaitis, Grigonis i Vilijams, koji je ponovo zakucao u kontri.

6. minut - Velika serija domaće ekipe, Madar je pogodio dvojku, zatim i Papapetru trojku, a Lesor kucanjem donosi preokret. Grigonis ubacuje trojku, ali Egzum donosi poravnanje - 13:13.

4. minut - Polaže Ponitka, a zatim Vilijams krade loptu posle dodavanja Anđušića i zakucava u kontri, pa je Željko Obradović primoran da pozove prvi tajm-aut.

2. minut - Prvi koš na meču je upisao Arturas Gudatis, ali na drugoj strani odmah odgovara Lesor, snažnim zakucavanjem. Ponitka sa linije slobodnih bacanja vraća svom timu prednost, ali se na drugoj strani dugom dvojkom u meč uvodi Anđušić.

1. minut - Počeo je duel u Beogradu!

 

 

Za Partizan će startovati Madar, Anđušić, Papapetru, Lidej i Lesor, dok na drugoj strani počinju Volters, Bejkon, Ponitka, Vilijams i Gudatiis.

UVOD

Izabranici Željka Obradovića igraju poslednji meč regularnog dela Evrolige, a u okviru 34. kola će na svom terenu, od 20 časova i 30 minut dočekati ekipu Panatinaikosa.

Situacija je pred poslednje kolo poznata, Partizan je uspeo da izbori plasman u Top 8 fazu elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi, pa će večeras grobari imati priliku da u Areni naprave feštu i zajedno sa svojim igračima proslave uspeh.

Takođe, jasno je da će crno-beli u četvrtfinalnoj seriji igrati protiv španskog velikana, Reala ili Barselone, a ko će tačno biti rival Partizanu biće poznato na kraju večeri, kada se završi ovaj duel, ali i mečevi Barselone i Valensije, odnosno Bajerna i Žalgirisa.

U Beograd stiže grčki Panatinaikos, koji iza sebe ima užasnu sezonu, pa se pred poslednje kolo nalaze na deobi 15. mesta, sa skorom od 11 pobeda i čak 22 poraza, za razliku od crno-belih, koji trenutno imaju 19 trijumfa i 14 neuspeha.

Ipak, i pored toga što je Partizan veliki favorit, Željko Obradović je pozvao na oprez pred večerašnj duel.

- Pripremali smo se kao i za svaku utakmicu do sada. Nama je važna utakmica i igraćemo sa željom da odigramo dobro i da pobedimo. Znamo da će dvorana ponovo biti puna, protiv tima koji po svemu onome kako izgleda tim koji imaju ne zaslužuje tu poziciju na tabeli. To je ono od čega moramo da krenemo, da ne razmišljamo na taj način već da ih prihvatimo kao najozbiljnijeg mogućeg protivnika. I tako smo se i spremali - istakao je Obradović za klupski sajt.

Meč u Areni počinje u 20:30, a pravdu na utakmici će deliti Robert Lotermoser, Žozeg Bisang i Rain Perandi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading