PIŠE SE ISTORIJA NBA LIGE: Ovako nešto nije viđeno još od debija Lebrona Džejmsa 2003. godine! (VIDEO)

Autor:

Sport

20.10.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li "kralj" dobija naslednika?

PIŠE SE ISTORIJA NBA LIGE: Ovako nešto nije viđeno još od debija Lebrona Džejmsa 2003. godine! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Najkvalitetnija košarkaška liga planete vratila nam se u velikom stilu. 

U noći za nama na terenu je bio Nikola Jokić (više o njegovoj partiji pročitajte OVDE), kom komentator nije mogao da pogodi prezime (više o tome OVDE), igrao je i Aleksej Pokuševski (o njegovoj partiji čitajte OVDE), ali je sve zasenio jedan debitant.

U pitanju je prvi pik sa poslednjeg drafta, Amerikanac italijanskih korena, Paolo Bankero.

On je u debiju za Orlando, za 35 minuta na terenu uspeo da upiše 27 poena i oduševi navijače. Njegova magija nije pomogla timu da stigne do pobede (poraz od Detroita 113:109), ali su počele prognoze da bi Bankero mogao da dostigne zvezde kao i "kralj" Lebron.

Upravo je Lebron bio poslednji, prvi pik na draftu, koji je imao ovakav učinak na debiju u NBA ligi. To se desilo oktobra 2003. godine, a Bankero je jedini uz Džejmsa i Grenta Hila koji je na prvom meču u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu zabeležio minimum 25 poena, pet skokova i pet asistencija u poslednjih 30 godina.

 

 

Zanimljivo je i to da Orlando nije želeo da bira Bankera kao prvog pika sve do poslednjeg trenutka drafta. Džabari Smit je dugo bio favorit broj jedan, ali veče uoči drafta iz Orlanda su se odlučili za Amerikanca italijanskog porekla. Ako se po jutru dan poznaje - nisu pogrešili.

Da Bankero ne debituje pobedom pobrinuo se Hrvat, Bojan Bogdanović, koji je sa 24 poena predvodio Detroit do tesnog trijumfa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading