REŠIO DA DIGNE GLAS: Bivši MVP NBA lige NAPAO Putinovu Rusiju!

Autor:

Sport

19.10.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politika je ušla u sve pore sporta, a ni NBA liga nije ostala pošteđena.

REŠIO DA DIGNE GLAS: Bivši MVP NBA lige NAPAO Putinovu Rusiju!

Foto: Tanjug/AP

Jokić i Kari

Stef Kari, nekadašnji MVP NBA lige, napao je Rusiju i Putina, zbog kako kaže nezakonitog držanja Britni Grajner u pritvoru.

Protekle noći je počelo takmičenje u NBA ligi, a na teren su prve večeri izašli igrači Golden stejt Voriorsa, aktuelnih šampiona, koji su u svojoj hali dočekali ekipu Los Anđeles Lejkersa.

Pre same utakmice je organizvana dodela šampionskih prstenova, koje su dobili igrači koji su prošle godine sa Voriotsima osvojili titulu. Taj trenutak je iskoristio i Stef Kari, koji se obratio punoj "Čejs" dvorani.

Želimo da nastavimo da pričamo o njoj, da joj ime bude poznato i molimo se, prošlo je 243 dana otkako je nezakonito zatvorena u Rusiji - rekao je Kari, koji je titulu MVP-a lige osvajao 2015. i 2016. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Grajnerova na suđenju u Rusiji

Britni Grajner je američka košarkašica koja je u februaru ove godine uhapšena na aerodromu u Moskvi, a optužena je za posedovanje i šverc droge. Suđenje je završeno u avgustu ove godine, a Amerikanka je osuđena na devet godina zatvora.

Spekulisalo se da je razlog njenog zatvaranja situacija da sa njom Rusija može da izvrši razmenu zatvorenika, ali od toga i dalje nema ništa.

Kari se tako pridružio brojnim sportistima koji su od početka godine već napali Rusiju i Putina zbog različitih stvari.

Videćemo da li će saga oko Grajnerove uskoro dobiti svoj epilog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading