NBA CIRKUS JE KRENUO! Premijera kakva nije viđena 53 godine - tuča, pretnja, ispisana istorija... (VIDEO)

Autor:

Sport

19.10.2022

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bilo je zanimljivo na otvaranju nove sezone najkvalitetnije košarkaške lige planete.

NBA CIRKUS JE KRENUO! Premijera kakva nije viđena 53 godine - tuča, pretnja, ispisana istorija... (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nova sezona NBA lige je krenula. I to na kakav način!

Putujući cirkus najkvalitetnije lige na svetu otvoren je mečevima u kojima je Boston savladao Filadelfiju sa 126:117, a Golden Stejt bio bolji od Lejkersa rezultatom 123:109.

Ipak, rezultati su najmanje bitni u celoj večeri...

Utakmicu Seltiksa i Seventisiksersa obeležio je jedan incident koji se završio i blažim fizičkim sukobom, uz pretnje! 

U trećoj četvrtini Smart se sukobio sa Embidom koji ga je držao za ruku, a zatim stajao iznad njega posle skoka. Smart je ustao i gurnuo Embida, što je dovelo do kratkog sukoba između timova. 

Smart je napao Embida, istakao je da je osetio kako Embid pokušava da mu slomi ruku. Posle pregleda situacije, Smart je zaradio tehničku. Posle meča, košarkaš Bostona je bio besan:

- Mogao sam da mu razbijem glavu, ali nisam - rekao je Smart, dok se Embid nadovezao:

- To je košarka. Emocije. Prva utakmica u sezoni. Rivalstvo, Boston - Filadelfija.

 

 

Takođe, susret je obeležio i tandem Džejlin Braun i Džejson Tejtum. Ubacili su po 35 poena Siksersima i tako su ušli u istoriju NBA lige - tek su treći tandem koji je na premijeri uspeo ovo da učini još od 1969. godine, te su na taj način ušli u istoriju.

Tada kada su Vilt Čemberlen i Džeri Vest to uradili igrajući za Los Anđeles Lejkerse.

Seltiksi su odali počast legendarnom Bilu Raselu koji je ovog leta preminuo u 88. godini, a poseban omaž biće napravljen 12. februara 2023. na Raselov rođendan. 

Podsetimo, Boston je u novu sezonu ušao bez trenera iz prošle, jer je Ume Idoka suspendovan na godinu dana zbog skandala sa jednom od radnica u klubu. Džo Macula je debitovao pobedom, a Seltikse su, pored pomenutog tandema Braun - Tejtum, predvodili i Malkom Brogdon sa 16, Grent Vilijams sa 15 i Markus Smart sa 14 poena. 

S druge strane, Džejms Harden je odradio svoj posao i meč je završio sa 35 poena, osam skokova i sedam asistencija. Džoel Embid je dodao 26 poena i 15 skokova, Tajris Maksi je imao 21, a Tobajas Haris 18 poena.

Na drugom meču, Voriorsi su predvođeni Stefom Karijem koji je postigao 33 poena, dobili Lejkerse kojima nije pomogao ni Lebron Džejms koji je flertovao sa tripl-dablom uz 31 poen, 14 skokova i osam asistencija.

Golden Stejt je pobedio sa 123:109, a pored Karija i Džejmsa, odlični su bili i Vigins sa 20 i Tompson sa 18 poena u Voriorsima, odnosno Dejvis sa 27 i Vestbruk sa 19 poena i 11 skokova u Lejkersima.

Na terenu su se zajedno našli i vinovnici skandala, Džordan Pul i Drejmond Grin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading