I dok ga u NBA ligi omalovažavaju, on zna svoj cilj: Nikola Jokić obara rekord Rasela, Čembrlena i Birda!

Autor:

Sport

07.10.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao i ped svaku sezonu, vrše se procene onoga što će ljubitelji košarke moći da vide u predstojećem periodu kada su parketi najjače košarkeške lige na svetu u pitanju.

I dok ga u NBA ligi omalovažavaju, on zna svoj cilj: Nikola Jokić obara rekord Rasela, Čembrlena i Birda!

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić

Nova NBA sezona startuje 18. oktobra, a pred start takmičenja liga je organizovala tradicionalnu anketu u kojoj su se generalni menadžeri svih klubova učesnika takmičenja izjašnjavali o pitanjima koja svi postavljaju u predvečerje starta NBA lige.

Dve glavne teme bile su koji od klubova ima najviše šansi da se narednog juna podigne prestižni pehar i ko će od igrača obeležiti sezonu pred nama.

Kada je reč o proceni budućeg šampiona najjače košarkeške lige na svetu, najviše šansi daju se ekipi Milvokija koja je dobila 43% glasova anketiranih, iza njih se nalazi Golden Stejt (25%), Boston (21%), LA Klipers (11%),...

Prethodne dve sezone najkorisniji igrač NBA lige bio je Nikola Jokić, a kada se radi o predstojećoj sezoni, najboljeg srpskog košarkaša nema nigde kada su procene menadžera košarkaških ekipa u pitanju.

 

 

Košarkaški stručnjaci procenjuju da će u sezoni 2022/23 "eksplodirati" slovenački internacionalac Luka Dončić kojem je poverenje dala gotovo polovina anketiranih. Na ovoj prestižnoj listi još su se našli Janis Adetokumbo (34%), Džoel Embid (14%) i Stef Kari (3%).

Ostaje nam da vidimo hoće li se istorija ponoviti i da li Nikola Jokić može ponoviti ostvarenja Bilija Rasela, Vila Čembrlena i Lerija Birda koji su uspevali da po tri sezona uzastopno osvajaju prestižno priznanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading