PUTIN POSLAO VODKU ZA ROĐENDAN BERLUSKONIJU: Italijansko vino krenulo za Rusiju - ponovo uspostavljeni odnosi sa ruskim predsednikom

Autor:

Svet

19.10.2022

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Silvio Berluskoni je navodno rekao da mu je Vladimir Putin poklonio 20 flaša votke za rođendan nakon što je „ponovo uspostavio” odnose sa ruskim predsednikom.

PUTIN POSLAO VODKU ZA ROĐENDAN BERLUSKONIJU: Italijansko vino krenulo za Rusiju - ponovo uspostavljeni odnosi sa ruskim predsednikom

Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni ozbiljno razmišlja o kandidaturi za predsednika

Berluskoni je 29. septembra napunio 86 godina, četiri dana nakon što je na opštim izborima pobedila koalicija, uključujući njegovu partiju Forca Italia.

Izveštava se da je trostruki bivši premijer Italije, stari Putinov prijatelj, rekao na sastanku parlamentaraca Forca Italia u Rimu u utorak da je pošiljka votke bila praćena.

Forca Italia je negirala da je on dao komentare, ali se čini da audio snimak koji je objavila novinska agencija La Presse sugeriše drugačije. U audio snimku koji je objavio La Pres, Berluskoni je rekao da je uzvratio Putinovom gestu tako što mu je poslao flaše vina Lambrusko.

„Ruski ministri su u nekoliko navrata rekli da smo u ratu sa njima, jer dajemo oružje i finansiramo Ukrajinu“, navodno je rekao Berluskoni. „Ne mogu lično da dam svoje mišljenje, jer ako to bude rečeno novinarima, to će biti katastrofa, ali sam veoma, veoma, veoma zabrinut. Malo sam ponovo uspostavio odnose sa predsednikom Putinom. Poznavao sam ga kao mirnu i razumnu osobu.”

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Berluskoni je javno osudio rat, ali je samo nekoliko dana pre izbora rekao italijanskoj TV emisiji da je Putina na invaziju Ukrajine naterao ruski narod i ministri koji su želeli da se administracija Vladimira Zelenskog zameni „pristojnim ljudima“. „

Rusko stanovništvo, njegova partija i njegovi ministri gurali su Putina da izmisli ovu specijalnu operaciju“, rekao je Berluskoni za Porta a Porta.

„Trupe su trebale da uđu, stignu do Kijeva za nedelju dana, zamene vladu Zelenskog pristojnim ljudima i potom izađu. Umesto toga, naišli su na otpor, koji je tada bio hranjen oružjem svih vrsta sa zapada.” 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading