Nestvarna energija „Grobara“ i Jaramaza zgromila Darušafaku!

AUTOR: Republika

sreda, 29. 1. 2020.| 22:04 >> 22:04

0

Košarkaši Partizana savladali su na svom terenu Darušafaku 69:57 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Starsport
Još jedan duel ova dva tima

Na startu su samo Hamilton i Veličković davali poene, a gosti su uspeli da se odlepe već na startu meča. Ipak sa nekoliko dobrih šuteva i dobrih odbrana Partizan se vrati, a na -1 je tim Andree Trinkijerija u poslednjoj sekundi prve četvrtine vratio mladi Trifunović.

Druga četvrtina je počela sjajno za Partizan, sa 5 minuta bez poena protivnika i serijom od 14 vezanih poena. Na kraju je Darušafaka uspela da dođe do poena, ali je Partizan na poluvreme otišao sa prednošću 35:25.

Odlično je Partizan počeo drugo poluvreme, povećao je prednost, ali je Darušafaka ubrzo našla svoju defanzivnu igru i krenula da smanjuje prednost. Crno-beli su sa linije slobodnih bacanja postizali poene, ali nije bilo šuta iz igre. Na kraju se Darušafaka vratila na -6 pred poslednjih 10 minuta.

Taman kada je delovalo da Turci mogu da se vrate u ovaj meč desilo se potpuno suprotno. Sjajni Ognjen Jaramaz je predvodio crno-bele i doveo ih do ubedljive pobede sjajnom igrom u drugom poluvremenu.

U timu Partizana najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa a Novica Veličković je imao 11. Kod protivnika Hamilton je postigao 17 poena.

IV ČETVRTINA:

10. minut: Zakucava Hamilton i sad aje 68:55. Greška u koracima mladog Trifunovića. Faul Birčevića. Pogađa jedno bacanje Ozdemirolu, a potom pravi faul nad Trifunovićem.

Promašuje prvo, pogađa drugo bacanje. Faul u prodoru Mekadua nad Ozdemiroluom, a drugo promašije za 69:57. Mrtva lopta.

9. minut: Još jedan tajmaut za Darušafaku. Pogaša Ozmizrak za dva i sada je 67:50. Trifunović promašuje trojku, a onda trojka turskog itma za 67:53. Faul Ozmizraka, njegova peta lična. Promašuje Volden prvo slobodno bacanje, pogađa drugo za 68:53.

8. minut: Zagorac na tablu i sada je 67:45. Faul Zagorca. Bonzi Kolson daje trojku - 67:48. Blokiran Veličković, ali ni Hamilton nije precizan.

7. minut: Silazna putanja, Veličkoviću idu ovi poeni i evo Partizana na +20. Sada Zagorac pravi faul . Pogađa Ozdemirolu oba bacanja za 63:45.

Dva slobodna bacanja za Novicu Veličkovića. Siguran kapiten Partizana za 65:45. Ozmizrak je gazio aut liniju.

6. minut: Prvo promašaj Birčevića, pa Bonzija Kolsona sa druge strane. Još jedan promašaj Birčevića, a onda seče dodavanje Mozli. Tajmaut Darušafake.

5. minut: Sada faul nad Jaramazom i onda tehnička za Darušafaku, Pogađa dva bacanja Jaramaz i sada je 61:43. Lemb gubi loptu,

Promašuje trojku Birčević, ali Mozli hvata loptu i fauliran je. Pogađa jedno bacanje.

4. minut: Pogodak za tri Jaramaza! Iz step beka i opet je +15 za Partizan! Potom pravi faul. Loš šut Džonsa, potom faul Ozmizraka. Birčević promašuje trojku. Džons ne pogađa trojku.

3. minut: Rade Zagorac daje prve poene uz faul! Daje dodatno bacanje Zagorac i sada je 55:43! Tajmaut za Darušafaku! Promašaj Gulera za tri, Promašaj Gerija Brauna za tri. Faul nad Birčevićem.

2. minut: Gordić pogađa trojku - 52:43! Džons ne pogađa, ali Jaramaz je upropastio kontru! No opet izgubljena lopta Dačke!

1. minut: Prvi napad za Darušafaku i faul Gordića nad Braunom. Hamilton baca loptu Zagorcu u ruke, ali sa druge strane Zagorac promašuje otvorenu trojku. Jaramaz sa loptom izlazi u aut.

III ČETVRTINA:

10. minut: Greška u koracima Nemanje Gordića. Faul Voldena. Pogađaju oba bacanja Turci i sada je 49:43. Zatvoren je Jaramaz i ne pogađa. Kakva blokada Mozlija za kraj!

9. minut: Još jedan težak šut Gerija Brauna ne ulazi, Promašuje trojku Veličković, a Bonzi Kolson zakucava za 49:41.

8. minut: Vejselolu greši i gubi Darušafaka loptu, a onda to radi i Janković. Trojka Kolsona i vraća se Dačka. Sada je 45:39. Tajmaut Trinkijerija.

Faul nad Veličkovićem. Pogađa oba bacanja Veličković za 47:39. Kori Volden uztima ovu ničiju loptu i fauliran je! Pogađa oba bacanja i +10 je za Partizan.

7. minut: Promašaj Vejselolua popravlja Džoni Hamilton za 43:33. Ne daje trojku Gordić, a onda u skoku Birčević pravi faul. Hamilton ide na liniju slobodnih bacanja.

Promašuje prvo, a onda pogađa drugo za 43:34. Potom faul Trifunovića, a izgleda da se Hamilton povredio. Izlazi sa terena, a Ozmizrak pogađa oba bacanja za 43:36. Faul Ozmizraka i dva bacanja za Voldena.

Volden daje oba bacanja, Sada je 45:36.

6. minut: Ozmizrak hvata loptu posle promašaja Kolsona, a onda Guler promašuje trojku. Flouter Gordića neprecizan, onda faul Jankovića. Guler do Vejselolua i fauliran je.

Pogađa oba za 43:31, a onda faul u napadu Gordića.

5. minut: Silazna putanja pri polaganju Jaramaza - 42:29. Faul Zagorca. Loš pokušaj Dačke ispod koša, a onda i faul. U sjajnom je ritmu Jaramaz, sada dva bacanja za njega. Pogađa jedno bacanje - 43:29.

Starsport

4. minut:Džoni Hamilton pogađa sa poludistance - 40:29. Greška Veličkovića, a onda Lemb pravi faul u napadu. Faul Lemba, četvrta lična.

3. minut: Promašaj Veličkovića posle igre leđima, Lemb ne pogađa za tri, a onda faul Zagorca na drugoj strani.

2. miniut: Faul Brauna, a onda trojka Jaramaza za +15. Faul Mozlija nad Hamiltonom ispod koša. Dva bacanja pogađa Hamilton za 40:27.

1. minut: Posle nekoliko promašaja Ognjen Jaramaz od table pogađa za 37:25. Geri Braun promašuje za dva, Greška u koracima Ozmizraka.

II ČETVRTINA:

10. minut: Volden uspeva da prođe i položi za 35:22. Fauliran Geri Braun u prodoru. Pogađa samo jedno bacanje za 35:23.

Jaramaz promašuje za dva, pa je izblokiran Zagorac. Na kraju Bonzi Kolson pogađa uz zvuk sirene za 35:25.

9. minut: Promašaj Zagorca, a onda Hamilton gfubi loptu. Potom Zagorac gubi loptu, a Džons daje trojku za 33:22! VOlden promašuje trojku, ofanzivni skok Zagorca.

8. minut: Sada Džonsu loptu krade Jaramaz. Sada je fauliran na šutu. Promašuje prvo, onda daje drugo za 33:19.

Faul Voldena nad Braunom. On promašuje oba bacanja! Tajmaut Trinkijerija!

7. minut: Volden i Zagorac promašuju trojke, a onda Zagorac promašuje zicer! Mekadu opet krade loptu, a onda je Zagorac baca u aut.

6. minut: Geri Braun promašuje, Hamilton hvata loptui i pogađa ispod koša. Volden je blokiran, ali je pre toga sviran faul.

Pogađa oba puta Volden i sada je 32:19. Faul Veličkovića, a onda Mekadu krade loptu.

5. minut: Težak šut pogađa Gordić, Dačka 4 minuta bez poena, Partizan u seriji od 11 poena. Hemilton promašuje, a onda trojka Gordića za 30:17 i još jedan tajmaut! Još jedan promašaj za tri Dačke, a potom ui Demir promašuje trojku.

4. minut: Birčević daje trojku i sad aje 25:17! Tajmaut za Darušafaku! Mozli faulira Hamiltona. Onda promašaj Lemba za 2.

Starsport

3. minut: Pejdž se provlači i pogađa polaganje . 22:17. Lemb gubi loptu, a onda pravi faul. Gordićeva lopta pogađa drugi obruč, a onda Demir promašuje ispod koša.

2. minut: Promašio je trojku Ozmizrak, a onda opet zakucavanje Mozlija i sada Partizan vodi 20:17. Potom faul u napadu Lemba. Gordić je promašio, ali Birčević hvata loptu.

1. minut: Pejdž promašuje prvi šut u drugom delu igre, potom Birčević pravi faul. Lemb takođe promašuje, a Mozli hvata skok.

Faul Ozmizraka nad Gordićem. Kakav lob pas i neverovatno zakucavanje Vila Mozlija!

I ČETVRTINA:

10. minut: Trojka preko ruke Džonsa - 17:14. Promašuje trojku Rašon Tomas, a onda faul nad Gordićem. Još jedan faul Dačke. A onda dvojka iz nemoguće pozicije Uroša Trifunovića za 17:16.

9. minut: Greška u kracima Brauna, a onda faul u napadu Rašona Tomasa. Potom tri sekunde u reketu Bonzija Kolsona. Pejdž promašuje trojku, a onda Trifunović hvata loptu ispod koša i fauliran je.

Pogađa Trifunović oba bacanja za izjednačenje - 14:14.

8. minut: Brzi i laki poeni za Partizan preko Gordića, a onda trojka Gerija Brauna - 14:9. Rašon Tomas vraća trojku - 14:12. Jaramaz krade loptu Braunu, ali Gordić ne pogađa težak šut.

Starsport

7. minut: Sinan Guler pogađa za tri i sada je 11:5. Fauliran Janković, i sada je prilika za 2+1. Ne pogađa bacanje, ostaje 11:7.

Guler promašuje u prodoru, hvata loptu Demir i pravi grešku u koracima.

6. minut: Zagorac loš u šutu za tri, a onda Braun daje prve poene na meču za 8:5. Jako loš pokušaj Korija Voldena,

5. minut: Veličković se probija do koša, ali promašuje. Konfuzan napad Darušafake i Geri Braun promašuje otvorenu trojku.

4. minut: Greška u koracima Veličkovića. Sada Hamilton opet daje poene 6:5. Zagorac promašuje dugu dvojku, a Bonzi Kolson sa druge strane ne daje poene.

3. minut: Sjajan protok lopte Darušafake i Hamilton zakucava, 4:2. Veličković pogađa trojku za vođstvo 5:4. Očajan pas Gulera hvataju bekovi Partizana.

2. minut: Hamilton ubacuje dva poena i Dačka vodi 2:0. Ali Veličković fejd avejom izjednačuje na 2:2.

1. minut: Utakmica je počela minutom ćutanja Kobiju Brajantu i Robertu Arčibaldu.

Prvi napad za goste i Bonzi Kolson promašuje. onda promašuje trojku Zagorac, hvata loptu Veličković i promašuje zicer. Ipak napad za Partizan. Blokada Hemiltona nad Jankovićem.

Igrajte za Kosmet: Novi humanitarni turnir za pomoć srpskim porodicama i svetinjama na KiM!
Igrajte za Kosmet: Novi humanitarni turnir za pomoć srpskim porodicama i svetinjama na KiM!
0
(FOTO) GOTOVO JE: Marija Šarapova završava karijeru!
(FOTO) GOTOVO JE: Marija Šarapova završava karijeru!
0

KOMENTARI 0


Partizan: Na Trento za 700 dinara!
Partizan: Na Trento za 700 dinara!
0
Trener Darušafake: Partizan ima najbolju podršku u Evropi, nadam se da će biti prvi u grupi!
Trener Darušafake: Partizan ima najbolju podršku u Evropi, nadam se da će biti prvi u grupi!
0
Pionir odao poštu Brajantu i Arčibaldu
''Pionir'' odao poštu Brajantu i Arčibaldu
0
Iskreni Dejan Bodiroga: Partizan može do kraja u Evrokupu, košarka je izgubila mnogo odlaskom Kobija Brajanta!
Iskreni Dejan Bodiroga: Partizan može do kraja u Evrokupu, košarka je izgubila mnogo odlaskom Kobija Brajanta!
0
Herojska partija Liona i šokantan poraz Juventusa: Ludnica u Madridu pripala Sitiju - magični De Brujne bacio moćni Real na kolena!
0

Herojska partija Liona i šokantan poraz Juventusa: Ludnica u Madridu pripala Sitiju - magični De Brujne bacio moćni Real na kolena!

Obezglavljena Zvezda traži pobedu u Vitoriji!
0
Obezglavljena Zvezda traži pobedu u Vitoriji!
Bajern jede Engleze za doručak!
0
Bajern jede Engleze za doručak!
Srpski menadžeri padaju u Nemačkoj: SAZNAJEMO Posle Belgije i Španije pod istragom transferi u Bundesligi!
Fudbal

Srpski menadžeri padaju u Nemačkoj: SAZNAJEMO Posle Belgije i Španije pod istragom transferi u Bundesligi!

Ekipa Srpskog telegrafa

 - četvrtak, 27. 2. 2020. u 05:11 0

Fudbalskim menadžerima iz Srbije i regiona dogorelo je do noktiju, a posle afera u Belgiji i Španiji najveća eksplozija očekuje se u...

Gatuzo žali: Trebalo je da pobedimo, jedva su nam šutnuli na gol!
Fudbal

Gatuzo žali: Trebalo je da pobedimo, jedva su nam šutnuli na gol!

Republika

 - sreda, 26. 2. 2020. u 23:40 0

Trener fudbalera Napolija Genaro Gatuzo rekao je da je njegova taktika uspela protiv Barselone, ali da je tužan što njegova ekipa nije...

Vojvodina ubedljiva, Partizan u velikom problemu!
Ostali sportovi

Vojvodina ubedljiva, Partizan u velikom problemu!

Republika

 - sreda, 26. 2. 2020. u 23:15 0

Odigrana su dva meča drugog kola mini lige za šampiona odbojkaške Superlige Srbije. Vojvodina je u duelu dve prvoplasirane ekipe u Novom...

Mitrović od tragičara do heroja, Fulam do pobede u dubokoj nadoknadi!
Fudbal

Mitrović od tragičara do heroja, Fulam do pobede u dubokoj nadoknadi!

Republika

 - sreda, 26. 2. 2020. u 22:55 0

Fudbaleri Fulama savladali su Svonsi sa 1:0 na svom terenu, a put od tragičara do heroja imao je Aleksandar Mitrović.

Ženi nam se Jokić, poznat i datum svadbe!
Košarka

Ženi nam se Jokić, poznat i datum svadbe!

Republika

 - sreda, 26. 2. 2020. u 22:30 0

Nikola Jokić je odlučio da dugogodišnju vezu sa prelepom Natalijom Maćešić kruniše brakom.

Panika zbog korone: Novinarima zabranjeno da prisustvuju utakmici Inter Ludogorec!
Panika zbog korone: Novinarima zabranjeno da prisustvuju utakmici Inter Ludogorec!
0

Samo će kamermanima biti dozvoljeno prisustvo na meču Inter – Ludogorec u revanšu 1/16 finala...

Skandal: Grupa migranata pokušala da upadne u Đokovićev dom!
Skandal: Grupa migranata pokušala da upadne u Đokovićev dom!
0

Grupa od nekoliko mladića nedavno je pokušala da uđe u kuću koju gradi Srđan, otac najboljeg...

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 27. 2. 2020.