Nestvarna energija „Grobara“ i Jaramaza zgromila Darušafaku!

AUTOR: Republika

sreda, 29. 1. 2020.| 22:04 >> 22:04

0

Košarkaši Partizana savladali su na svom terenu Darušafaku 69:57 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Starsport
Još jedan duel ova dva tima

Na startu su samo Hamilton i Veličković davali poene, a gosti su uspeli da se odlepe već na startu meča. Ipak sa nekoliko dobrih šuteva i dobrih odbrana Partizan se vrati, a na -1 je tim Andree Trinkijerija u poslednjoj sekundi prve četvrtine vratio mladi Trifunović.

Druga četvrtina je počela sjajno za Partizan, sa 5 minuta bez poena protivnika i serijom od 14 vezanih poena. Na kraju je Darušafaka uspela da dođe do poena, ali je Partizan na poluvreme otišao sa prednošću 35:25.

Odlično je Partizan počeo drugo poluvreme, povećao je prednost, ali je Darušafaka ubrzo našla svoju defanzivnu igru i krenula da smanjuje prednost. Crno-beli su sa linije slobodnih bacanja postizali poene, ali nije bilo šuta iz igre. Na kraju se Darušafaka vratila na -6 pred poslednjih 10 minuta.

Taman kada je delovalo da Turci mogu da se vrate u ovaj meč desilo se potpuno suprotno. Sjajni Ognjen Jaramaz je predvodio crno-bele i doveo ih do ubedljive pobede sjajnom igrom u drugom poluvremenu.

U timu Partizana najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa a Novica Veličković je imao 11. Kod protivnika Hamilton je postigao 17 poena.

IV ČETVRTINA:

10. minut: Zakucava Hamilton i sad aje 68:55. Greška u koracima mladog Trifunovića. Faul Birčevića. Pogađa jedno bacanje Ozdemirolu, a potom pravi faul nad Trifunovićem.

Promašuje prvo, pogađa drugo bacanje. Faul u prodoru Mekadua nad Ozdemiroluom, a drugo promašije za 69:57. Mrtva lopta.

9. minut: Još jedan tajmaut za Darušafaku. Pogaša Ozmizrak za dva i sada je 67:50. Trifunović promašuje trojku, a onda trojka turskog itma za 67:53. Faul Ozmizraka, njegova peta lična. Promašuje Volden prvo slobodno bacanje, pogađa drugo za 68:53.

8. minut: Zagorac na tablu i sada je 67:45. Faul Zagorca. Bonzi Kolson daje trojku - 67:48. Blokiran Veličković, ali ni Hamilton nije precizan.

7. minut: Silazna putanja, Veličkoviću idu ovi poeni i evo Partizana na +20. Sada Zagorac pravi faul . Pogađa Ozdemirolu oba bacanja za 63:45.

Dva slobodna bacanja za Novicu Veličkovića. Siguran kapiten Partizana za 65:45. Ozmizrak je gazio aut liniju.

6. minut: Prvo promašaj Birčevića, pa Bonzija Kolsona sa druge strane. Još jedan promašaj Birčevića, a onda seče dodavanje Mozli. Tajmaut Darušafake.

5. minut: Sada faul nad Jaramazom i onda tehnička za Darušafaku, Pogađa dva bacanja Jaramaz i sada je 61:43. Lemb gubi loptu,

Promašuje trojku Birčević, ali Mozli hvata loptu i fauliran je. Pogađa jedno bacanje.

4. minut: Pogodak za tri Jaramaza! Iz step beka i opet je +15 za Partizan! Potom pravi faul. Loš šut Džonsa, potom faul Ozmizraka. Birčević promašuje trojku. Džons ne pogađa trojku.

3. minut: Rade Zagorac daje prve poene uz faul! Daje dodatno bacanje Zagorac i sada je 55:43! Tajmaut za Darušafaku! Promašaj Gulera za tri, Promašaj Gerija Brauna za tri. Faul nad Birčevićem.

2. minut: Gordić pogađa trojku - 52:43! Džons ne pogađa, ali Jaramaz je upropastio kontru! No opet izgubljena lopta Dačke!

1. minut: Prvi napad za Darušafaku i faul Gordića nad Braunom. Hamilton baca loptu Zagorcu u ruke, ali sa druge strane Zagorac promašuje otvorenu trojku. Jaramaz sa loptom izlazi u aut.

III ČETVRTINA:

10. minut: Greška u koracima Nemanje Gordića. Faul Voldena. Pogađaju oba bacanja Turci i sada je 49:43. Zatvoren je Jaramaz i ne pogađa. Kakva blokada Mozlija za kraj!

9. minut: Još jedan težak šut Gerija Brauna ne ulazi, Promašuje trojku Veličković, a Bonzi Kolson zakucava za 49:41.

8. minut: Vejselolu greši i gubi Darušafaka loptu, a onda to radi i Janković. Trojka Kolsona i vraća se Dačka. Sada je 45:39. Tajmaut Trinkijerija.

Faul nad Veličkovićem. Pogađa oba bacanja Veličković za 47:39. Kori Volden uztima ovu ničiju loptu i fauliran je! Pogađa oba bacanja i +10 je za Partizan.

7. minut: Promašaj Vejselolua popravlja Džoni Hamilton za 43:33. Ne daje trojku Gordić, a onda u skoku Birčević pravi faul. Hamilton ide na liniju slobodnih bacanja.

Promašuje prvo, a onda pogađa drugo za 43:34. Potom faul Trifunovića, a izgleda da se Hamilton povredio. Izlazi sa terena, a Ozmizrak pogađa oba bacanja za 43:36. Faul Ozmizraka i dva bacanja za Voldena.

Volden daje oba bacanja, Sada je 45:36.

6. minut: Ozmizrak hvata loptu posle promašaja Kolsona, a onda Guler promašuje trojku. Flouter Gordića neprecizan, onda faul Jankovića. Guler do Vejselolua i fauliran je.

Pogađa oba za 43:31, a onda faul u napadu Gordića.

5. minut: Silazna putanja pri polaganju Jaramaza - 42:29. Faul Zagorca. Loš pokušaj Dačke ispod koša, a onda i faul. U sjajnom je ritmu Jaramaz, sada dva bacanja za njega. Pogađa jedno bacanje - 43:29.

Starsport

4. minut:Džoni Hamilton pogađa sa poludistance - 40:29. Greška Veličkovića, a onda Lemb pravi faul u napadu. Faul Lemba, četvrta lična.

3. minut: Promašaj Veličkovića posle igre leđima, Lemb ne pogađa za tri, a onda faul Zagorca na drugoj strani.

2. miniut: Faul Brauna, a onda trojka Jaramaza za +15. Faul Mozlija nad Hamiltonom ispod koša. Dva bacanja pogađa Hamilton za 40:27.

1. minut: Posle nekoliko promašaja Ognjen Jaramaz od table pogađa za 37:25. Geri Braun promašuje za dva, Greška u koracima Ozmizraka.

II ČETVRTINA:

10. minut: Volden uspeva da prođe i položi za 35:22. Fauliran Geri Braun u prodoru. Pogađa samo jedno bacanje za 35:23.

Jaramaz promašuje za dva, pa je izblokiran Zagorac. Na kraju Bonzi Kolson pogađa uz zvuk sirene za 35:25.

9. minut: Promašaj Zagorca, a onda Hamilton gfubi loptu. Potom Zagorac gubi loptu, a Džons daje trojku za 33:22! VOlden promašuje trojku, ofanzivni skok Zagorca.

8. minut: Sada Džonsu loptu krade Jaramaz. Sada je fauliran na šutu. Promašuje prvo, onda daje drugo za 33:19.

Faul Voldena nad Braunom. On promašuje oba bacanja! Tajmaut Trinkijerija!

7. minut: Volden i Zagorac promašuju trojke, a onda Zagorac promašuje zicer! Mekadu opet krade loptu, a onda je Zagorac baca u aut.

6. minut: Geri Braun promašuje, Hamilton hvata loptui i pogađa ispod koša. Volden je blokiran, ali je pre toga sviran faul.

Pogađa oba puta Volden i sada je 32:19. Faul Veličkovića, a onda Mekadu krade loptu.

5. minut: Težak šut pogađa Gordić, Dačka 4 minuta bez poena, Partizan u seriji od 11 poena. Hemilton promašuje, a onda trojka Gordića za 30:17 i još jedan tajmaut! Još jedan promašaj za tri Dačke, a potom ui Demir promašuje trojku.

4. minut: Birčević daje trojku i sad aje 25:17! Tajmaut za Darušafaku! Mozli faulira Hamiltona. Onda promašaj Lemba za 2.

Starsport

3. minut: Pejdž se provlači i pogađa polaganje . 22:17. Lemb gubi loptu, a onda pravi faul. Gordićeva lopta pogađa drugi obruč, a onda Demir promašuje ispod koša.

2. minut: Promašio je trojku Ozmizrak, a onda opet zakucavanje Mozlija i sada Partizan vodi 20:17. Potom faul u napadu Lemba. Gordić je promašio, ali Birčević hvata loptu.

1. minut: Pejdž promašuje prvi šut u drugom delu igre, potom Birčević pravi faul. Lemb takođe promašuje, a Mozli hvata skok.

Faul Ozmizraka nad Gordićem. Kakav lob pas i neverovatno zakucavanje Vila Mozlija!

I ČETVRTINA:

10. minut: Trojka preko ruke Džonsa - 17:14. Promašuje trojku Rašon Tomas, a onda faul nad Gordićem. Još jedan faul Dačke. A onda dvojka iz nemoguće pozicije Uroša Trifunovića za 17:16.

9. minut: Greška u kracima Brauna, a onda faul u napadu Rašona Tomasa. Potom tri sekunde u reketu Bonzija Kolsona. Pejdž promašuje trojku, a onda Trifunović hvata loptu ispod koša i fauliran je.

Pogađa Trifunović oba bacanja za izjednačenje - 14:14.

8. minut: Brzi i laki poeni za Partizan preko Gordića, a onda trojka Gerija Brauna - 14:9. Rašon Tomas vraća trojku - 14:12. Jaramaz krade loptu Braunu, ali Gordić ne pogađa težak šut.

Starsport

7. minut: Sinan Guler pogađa za tri i sada je 11:5. Fauliran Janković, i sada je prilika za 2+1. Ne pogađa bacanje, ostaje 11:7.

Guler promašuje u prodoru, hvata loptu Demir i pravi grešku u koracima.

6. minut: Zagorac loš u šutu za tri, a onda Braun daje prve poene na meču za 8:5. Jako loš pokušaj Korija Voldena,

5. minut: Veličković se probija do koša, ali promašuje. Konfuzan napad Darušafake i Geri Braun promašuje otvorenu trojku.

4. minut: Greška u koracima Veličkovića. Sada Hamilton opet daje poene 6:5. Zagorac promašuje dugu dvojku, a Bonzi Kolson sa druge strane ne daje poene.

3. minut: Sjajan protok lopte Darušafake i Hamilton zakucava, 4:2. Veličković pogađa trojku za vođstvo 5:4. Očajan pas Gulera hvataju bekovi Partizana.

2. minut: Hamilton ubacuje dva poena i Dačka vodi 2:0. Ali Veličković fejd avejom izjednačuje na 2:2.

1. minut: Utakmica je počela minutom ćutanja Kobiju Brajantu i Robertu Arčibaldu.

Prvi napad za goste i Bonzi Kolson promašuje. onda promašuje trojku Zagorac, hvata loptu Veličković i promašuje zicer. Ipak napad za Partizan. Blokada Hemiltona nad Jankovićem.

Od kad sam smršao, sve je bolje
"Od kad sam smršao, sve je bolje"
0
Agasi je četiri puta pao na doping testu, ATP ga je zaštitila
"Agasi je četiri puta pao na doping testu, ATP ga je zaštitila"
0

KOMENTARI 0


Arena zauzeta: Partizan dočekuje Zadar i Darušafaku u paklu Pionira!
Arena zauzeta: Partizan dočekuje Zadar i Darušafaku u paklu Pionira!
0
Trinkijeri blista posle Darušafake: Energija sa navijačima, peglanje u odbrani, dres je bitniji od imena!
Trinkijeri blista posle Darušafake: Energija sa navijačima, peglanje u odbrani, dres je bitniji od imena!
0
Veličković otkrio glavni razlog pobede, a onda su usledile emotivne reči oko Kobija Brajanta!
Veličković otkrio glavni razlog pobede, a onda su usledile emotivne reči oko Kobija Brajanta!
0
Čudotvorac Trinkijeri stvorio moćni Partizan!
Čudotvorac Trinkijeri stvorio moćni Partizan!
0
(VIDEO) Atalantina mala škola fudbala i razmontiranje Valensije, Lajpcig iz penala slavio u Londonu protiv Totenhema!
0

(VIDEO) Atalantina mala škola fudbala i razmontiranje Valensije, Lajpcig iz penala slavio u Londonu protiv Totenhema!

(FOTO) Radnikov Indonežanin popularniji od večitih!
0
(FOTO) Radnikov Indonežanin popularniji od večitih!
Nole mi je mentor, osvojiću Rolan Garos!
0
Nole mi je mentor, osvojiću Rolan Garos!
Tadić novi kapiten Orlova
Fudbal

Tadić novi kapiten "Orlova"

E. S. T.

 - četvrtak, 20. 2. 2020. u 05:11 0

Fudbaleri Srbije dobijaju novog kapitena! Kako Srpski telegraf saznaje, traku će nositi zvanično najbolji fudbaler naše zemlje Dušan...

Šekil otkrio, zbog Kobija napustio Lejkerse!
Košarka

Šekil otkrio, zbog Kobija napustio Lejkerse!

Republika

 - sreda, 19. 2. 2020. u 23:50 0

Šekil O'Nil bio je gost "Naklheds" podkasta u kom je govorio o svom odnosu sa Kobijem Brajantom.

Hamilton najbolji prvog dana testiranja, Fetel nije ni vozio!
Ostali sportovi

Hamilton najbolji prvog dana testiranja, Fetel nije ni vozio!

Republika

 - sreda, 19. 2. 2020. u 23:22 0

Vozač Mercedesa Luis Hamilton bio je najbrži danas u Barseloni, prvog dana predsezonskih testiranja uoči početka šampionata Formule 1.

De Brujne sam pobedio Vest Hem!
Fudbal

De Brujne sam pobedio Vest Hem!

Republika

 - sreda, 19. 2. 2020. u 22:39 0

Fudbaleri Mančester Sitija u odloženoj utakmici 26. kola Premijer lige pobedili su Vest Hem na Etihadu rezultatom 2:0. Aktuelni šampion...

Navjiači Sitija kao Delije: UEFA mafia po prvi put na Etihadu!
Fudbal

Navjiači Sitija kao Delije: "UEFA mafia" po prvi put na Etihadu!

Republika

 - sreda, 19. 2. 2020. u 22:25 0

Dobro poznati slogan 'UEFA mafia' u sredu uveče osvanuo je i na stadionu Etihad u Mančesteru.

Nagelsman novi rekorder LŠ!
Nagelsman novi rekorder LŠ!
0

RB Lajpcig večeras gostuje Totenhemu u prvom meču osmine finala Lige šampiona, a trener Nemaca...

Pored Natha i Tošića, Partizan dobio još jednog sjajnog izvođača slobodnjaka!
Pored Natha i Tošića, Partizan dobio još jednog sjajnog izvođača slobodnjaka!
0

Poslednje pojačanje Partizana, Uroš Vitas, uskoro bi mogao da debituje za srpskog velikana.

  • Na kiosku
    Danas na kioscima

    Samo u Srpskom telegrafu - informacije kojih nema u drugim medijima

    Naslovna za 20. 2. 2020.