Ko je bio na čelu svlačionice, dok je Vidić bio u Junajtedu?

Autor:

Sport

19.10.2018

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleski napadač Vejn Runi je proveo najbolje igračke godine u Mančester junajtedu i dobro zna kako funkcionišu stvari u slavnom klubu. Nekada je tamo neprikosnoven bio ser Aleks Ferguson, dok se sada naveliko piše o sukobu menadžera Žozea Murinja i igrača, na prvom mestu o neslaganju sa Pogbom.

Nemanja Vidić

Runi, koji je sada napadač MLS franšize DC Junajted, govorio je za američke medije o vremenu na "Old Trafordu", a objasnio je i kako je funkcionisala disciplina u svlačionici.

Strogi ser Aleks Ferguson je uvek znao da "dovede u red" one pobunjene, ali Runi kaže da legendarni menadžer nije morao mnogo da se meša. 

- To nije smelo da se dopusti. Rajan Gigs, Gari Nevil, Rio Ferdinand, Pol Skols i ja, igrači koji su imali Junajted u srcu i koji su želeli najbolje za klub, mi nikada nismo dozvolili da se nešto pokvari. Mi smo sami kontrolisali svlačionicu. Aleks Ferguson nije morao to da kontroliše. On je imao poverenje u nas igrače da ćemo to uraditi sami - rekao je Runi.

Situacija je u Junajtedu sada drugačija. Činilo se da su se igrači potpuno okrenuli protiv Murinja, posebno na meču protiv Njukasla, kada su Svrake povele sa 2:0. Ipak, usledio je preokret i Đavoli su pobedili sa 3:2. Pol Pogba je prethodno kritikovao taktiku i istakao da Junajted mora da napada stalno. Runi ima drugačije mišljenje. 

- Ljudi govore o mom sadašnjem timu i kažu da treba da napadamo, napadamo, napadamo kao Mančester Junajted. Ali mi to nismo radili. Na mnogo mečeva smo igrali na kontranapade. Privučemo ih, a onda ih ritmom razbijemo. Tako smo radili sa Arsenalom. Nije bilo samo da idemo u napad, protiv nekih protivnika je bilo kalkulisanja, to je iz mene izvlačilo najbolje - rekao je Runi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading