KO JE OVO OČEKIVAO? Legendarni Srbin LAGAO za godine! Bio STARIJI nego što su svi mislili, pa PROVALJEN na neverovatan način!

Autor:

Sport

17.04.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve to je moglo puno da ga košta.

KO JE OVO OČEKIVAO? Legendarni Srbin LAGAO za godine! Bio STARIJI nego što su svi mislili, pa PROVALJEN na neverovatan način!

Foto: Starsport

Mateja Kežman i Bora Milutinović

Bora Milutinović jedan je od najvećih srpskih trenera ikada.

On je vodio čak pet različitih reprezentacija na Mundijalima (Meksiko, Kostariku, Sjedinjene Američke Države, Nigeriju i Kinu), te je na taj način uspeo da ispiše istoriju.

Ipak, u jednom trenutku njegova karijera bila je uzdrmana, a sve zbog jednog nesvakidašnjeg detalja. Naime, Bora Milutinović lagao je za godine i to na neverovatan način, a ovu zanimljivu anegdotu u razgovoru za naš portal otkrio je Dobrivoje Tanasijević.

- Amerika je bila organizator Svetskog prvenstva 1994. godine i bio je veliki pritisak na Bekenbauera da on preuzme tu reprezentaciju. Ipak, jedna scena u mom restoranu je sve promenila. Predsednik i generalni sekretar Fudbalskog saveza Amerike sedeli su sa Borom Milutinovićem i pregovarali da Bora postane selektor. Ja sam seo pored njih, oni su rekli da imaju problem, da Bora ne priča dobro engleski. Pitao sam ih da li traže profesora engleskog ili profesora fudbala, a na to sam dobio odgovor da je pored toga Bora Milutinović i previše mlad. Ja sam se zapitao kako je to on previše mlad - počeo je priču Dan Tana, pa u dahu nastavio:

- Ne znam da li znate za ovo, ali Bora kada je napustio Jugoslaviju u njegovom pasošu je pisalo da je rođen 194. umesto 1944. godine. On nije mogao da napusti državu i pređe granicu jer je pisalo da je rođen 194. godine. Tada su se pasoši pisali penkalom, ovi su na granici rekli Bori da upiše poslednji broj i on je iskoristio priliku da podmladi sebe, pa je umesto četvorke napisao osmicu, te je ispalo kao da je rođen 1948. a ne 1944. godine.

Lukavom Milutinoviću ovo je pomoglo dok je igrao, ali sada su nastali problemi.

- To je njemu bilo u redu dok je igrao fudbal, ali kada je pregovarao sa Amerikancima ispao je problem jer je bio previše mlad. Tada sam saznao ovu priču i objasnio sam im da on nije toliko mlad već da je četiri godine stariji - istakao je Dobrivoje Tanasijević, a zatim je otkrio i kako je Bora Milutinović na kraju seo na klupu Amerike:

- Kada sam došao u Zagreb, Bekenbauer mi je rekao da mu nude posao i da ima veliki pritisak, a da ne zna kako da odbije. Ja sam mu objasnio šta je bilo sa Borom i rekao mu da on napiše preporuku da baš Bora Milutinović postane selektor Amerike. Bekenbauer je napisao pismo i predložio Boru i zahvaljujući tom pismu Milutinović je postao selektor Amerike. I napravio je veliki uspeh!

Kompletan intervju sa Dobrivojem Tanasijevićem možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News.

U njemu je Dan Tana ispričao razne anegdote iz svog života i karijere, a, između ostalog je otkrio i da je Nemanja Vidić mogao da završi u Arsenalu, ali i da je fudbalska reprezentacija Jugoslavije mogla da spreči raspad države da je osvojila Svetsko prvenstvo 1990. godine, da je 1994. naš Savez izbačen iz FIFA i UEFAkako je transfer Gorana Bunjevčevića u Totenhem spasao Crvenu zvezduna koji način je Savo Milošević završio u Aston Viliprisetio se utakmice u kojoj je 30.000 Hrvata navijalo protiv svoje reprezentacije, a dotakao se i kazne koju je Aleksandar Mitrović dobio od Fudbalske asocijacije Engleske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading