FUDBALERI BILI BLIZU DA SPREČE RASPAD JUGOSLAVIJE? Dan Tana otkrio: Sve je moglo da bude drugačije! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.04.2023

13:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista je malo falilo da reprezentacija tada napravi ogroman uspeh.

FUDBALERI BILI BLIZU DA SPREČE RASPAD JUGOSLAVIJE? Dan Tana otkrio: Sve je moglo da bude drugačije! (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Dobrivoje Tanasijević

Dobrivoje Tanasijević veoma je zanimljivo lice u svetu srpskog, ali i evropskog i svetskog fudbala.

Čuveni Dan Tana bio je fudbaler, glumac, sportski radnik, filmski producent, vlasnik fudbalskog kluba u Americi i Engleskoj i predsednik Crvene zvezde, pomogao je našoj reprezentaciji i Savezu nebrojano puta, a mnogi igrači i treneri su preko njega stigli do zvezda.

O svom životu govorio je u opširnom intervjuu koji možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News i tu je u skoro sat vremena razgovora podelio neke veoma zanimljive anegdote.

Otkrio je Dan Tana da je Nemanja Vidić mogao da završi u Arsenalu, a dotakao se i fudbalske reprezentacije Jugoslavije za koju tvrdi da je mogla da spreči raspad države, da je bilo samo malo više sreće na Svetskom prvenstvu 1990. godine.

- Jugosloveni su me zamolili da pomognem fudbalu, pošto su imali probleme, bilo je to 1989. godine. Srce me je vuklo više nego mozak, došao sam da pomognem. Otišao sam sa reprezentacijom 1990. godine na Svetsko prvenstvo u Italiju, tada je Jugoslaviju vodio Ivica Osim. Da smo osvojili Svetsko prvenstvo možda se ne bi raspala Jugoslavija. Bili smo veoma blizu - otkrio je Dobrivoje Tanasijević.

Podsetimo, na pomenutom Mundijalu reprezentacija Jugoslavije ispala je u četvrtfinalu od Argentine i to posle jedanaesteraca. Argentinci su na kraju, predvođeni Dijegom Armandom Maradonom bili drugi pošto su u finalu poraženi od Zapadne Nemačke sa 1:0.

Šta vi mislite, da li bi se Jugoslavija raspala da je reprezentacija osvojila Svetsko prvenstvo 1990. godine?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading