ISTORIJA JE MOGLA BITI DRUGAČIJA! Arsenal ODBIO da dovede Vidića: Srbin sve OTKRIO, razlog je NEVEROVATAN!

Autor:

Sport

15.04.2023

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosto je nestvarno da neko može da donese ovako lošu procenu.

ISTORIJA JE MOGLA BITI DRUGAČIJA! Arsenal ODBIO da dovede Vidića: Srbin sve OTKRIO, razlog je NEVEROVATAN!

Foto: www.profimedia.rs

Nemanja Vidić sa trofejem Premijer lige

Nemanja Vidić jedan je od najboljih defanzivaca u istoriji Mančester junajteda, Premijer lige i reprezentacije Srbije. Ipak, na samom početku karijere on je mogao da krene malo drugačijim putem.

Vidić ka pisanju istorije krenuo sa Marakane, u dresu Crvene zvezde, a upravo kao golobradi dečak bio je blizu Arsenala! Nekadašnji predsednik Crvene zvezde, Dobrivoje Tanasijević, u vaskršnjem intervjuu za naš portal otkrio je ovu, malo poznatu anegdotu:

- Arsenal me je pitao za Vidića kad je Venger bio tamo. Tražili su mi centarhalfa, ja sam im predložio Nemanju Vidića. Oni su došli da ga gledaju, a njihovi skauti odbili su da ga dovedu, rekli su da ne može da igra u Engleskoj - rekao je Dan Tana, pa u dahu nastavio:

- Vidić je otišao u Rusiju, u Spatak, zatim u Mančester junajted i napravio je čudo tamo. Ovi iz Arsenala su me pitali, ima li još neki centarhalf? Odgovorio sam im, pitajte me, ali za sledećih 100 godina.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Dobrivoje Tanasijević

 

Nemanja Vidić je u dresu Mančester junajteda odigrao 300 utakmica, postigao je 21 pogodak i osvojio pet Premijer liga, tri Liga kupa, sedam Superkupova, jednu Ligu šampiona i, takođe jedno, Svetsko kupsko prvenstvo. Dan Tana zaključuje da je sve to i zaslužio.

- Greše svi u fudbalu, ali Vidić je zaslužio sve, postao je kapiten Mančester junajteda i u tandemu sa Riom Ferdinandom dominirao je godinama.

Kompletan intervju sa Dobrivojem Tanasijevićem u kom je ovaj fudbalski stručnjak pričao o brojnim zanimljivim temama, možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading