PLIVALA U SOPSTVENOJ KRVI SA AJKULAMA: 45 minuta pakla i nije ni pokušala da se izvuče "Samo smo očistili i nastavili" (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

15.04.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotograf je zabeležio trenutak kada morski pas ujeda devojku za leđa, a ona nastavlja da pliva sa njih još deset.

PLIVALA U SOPSTVENOJ KRVI SA AJKULAMA: 45 minuta pakla i nije ni pokušala da se izvuče "Samo smo očistili i nastavili" (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Fotograf koji pretežno beleži trenutke prirode na moru zabeležio je napad morskog psa na njegovu prijateljicu Karmen Kanovas Červelo (30).

- Odlučili smo da besplatno ronimo u zaliv morskih pasa, odnosno u njihovoj grupi - rekao je za Media Drum World fotograf i ronilac Ibrahim Šafi (37), koji je snimio jezivi napad kamerom.

On često objavljuje videe prirode na TikTok- u i time oduševljava svoje pratioce. Njegova prijateljica Karmen ronila je sa njim na Maldivima kada su se iznenada našli u grupi morskih pasa kojih je u tom momentu bilo oko deset.

- Bilo je oko deset morskih pasa, od 90 do 99 kilograma - opisao je on.

U nadi da će ih izbliza videti, avanturisti su odlučili zarone. Plivali su sa morskim psima 45 minuta bez incidenta pre nego što ih je jedan napao. Za mnoge, 45 minuta je zaista neizdrživo, dok drugi u tome vide lepotu morskih prostranstava.

Foto: Unsplash/ Austin Neill

Surfovanje na moru

Slučajno je prisustvovao trenutku kako je morski pas ujeda za leđa i rame. Neki to tumače kao “ugriz upozorenja” jer im se previše približila, ali rana srećom nije duboka.

Da se morski pas zaista osetio ugroženim, ishod je mogao biti puno gori, tvrdi ona. Nju nije toliko uznemirila situacija pa je čak odustala od odlaska u bolnicu i nastavila je sa njima da pliva.

- Nakon ugriza morskog psa, nismo mislili da je u pitanju nešto ozbiljno jer je to bila samo manja rana pa smo očistili i nastavili da ronimo ponovno na istom mestu - prisetio se.

Uprkos tome što nisu agresivni, morski psi ponekad napadaju ako su isprovocirani i mogu naneti bolne i velike rane svojim snažnim čeljustima i oštrim zubima. Ova vrsta odgovorna je za ukupno 51 isprovociran napad i 5 neisprovociranih 2022. godine.

U jednom od incidenata u avgustu, morsk pas ugrizao je osmogodišnjeg britanskog turistu koji je sa porodicom bio na odmoru na Bahamima, piše "Njujork post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading