POROĐAJ JE POČEO NORMALNO, A KADA SU DOKTORI VIDELI ŠTA JE U NJOJ PREBLEDELI SU! Sada bolnica skuplja donacije i niko ne veruje kako se ovo desilo

Autor: N.J.

Lifestyle

14.04.2023

19:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji prenose da su majka i beba dobro.

POROĐAJ JE POČEO NORMALNO, A KADA SU DOKTORI VIDELI ŠTA JE U NJOJ PREBLEDELI SU! Sada bolnica skuplja donacije i niko ne veruje kako se ovo desilo

Foto: Unsplash/ Alexander Grey

U bolnici u Brazilu rođena je beba. Dečakova majka ima 27 godina i zove se Kleidijan Santos Dos Santos. Ona je došla u bolnicu na pregled, ali su lekari shvatili da je dete preveliko da bi ona mogla da izdrži celu trudnoću. Zato su odlučili da se porođaj obavi ranije. Dečak po imenu Angerson, rođen je ranije carskim rezom i stavljen je u inkubator.

Brazilska štampa prenela je da su majka i beba u dobrom stanju. Dečak je pri rođenju bio dugačak 59 cm i 7,328 kg, zbog čega je upisan kao najveće dete rođeno u brazilskoj državi Amazonas.

Inače, prethodni rekord u ovoj državi je za dečaka po imenu Ademilton koji je rođen 2005. godine i težak je 7 kilograma. Kako su objasnili njegova kilaža bila je kao kod jednogodišnjeg deteta.

Foto: Shutterstock

Žena drži tek rođenu bebu u rukama

Bolnica gde je beba rođena sada skuplja sredstva za dečaka jer ono što su mu roditelji kupili ne može da obuče, prenosi "Espreso".

Hipertrofična deca

Bebe koje su na tabelama rasta iznad 90. percentila, nazivaju se hipertrofičnim i ona ne moraju uvek imati težini preko 4 kilograma zato što su te bebe ranije rođene. To nije uvek tako, ali uglavnom se dešava da se porođaj mora ranije obaviti. Novorođeno dete uglavnom prati telesnu konstrukciju svoje majke, a tek posle godinu dana može ličiti na oca. Deca koja su hipertrofična ne moraju imati neke rizike u budućnosti. Obično kada je beba krupna porođaj se ne može izvesti prirodnim putem već  mora carskim rezom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
ElMi

15.04.2023 01:32

3 dece mi je bilo preko 4 kg, a jedno preko 5. Svi rođeni prirodno. Kažu lekari genetika i muž i ja smo natprosečno visoki.