OTIŠLA NA OPERACIJU U TURSKU I NE PRESTAJE DA MRŠAVI: Pozvala hirurga koji je uradio zahvat, a njegovo rešenje je SRAMNO!

Autor: N.J.

Lifestyle

30.03.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije očekivala ovakav ishod nakon operacije želuca.

OTIŠLA NA OPERACIJU U TURSKU I NE PRESTAJE DA MRŠAVI: Pozvala hirurga koji je uradio zahvat, a njegovo rešenje je SRAMNO!

Foto: Facebook/The Sun

Trejsi

Trejsi Hačinson (52) imala je 101 kilogram pre nego što je otišla pod nož u Tursku. Tamo je uradila gastrični bajbas, operaciju uklanjanja većeg dela želuca kako bi smršala. Ipak, sada se zabrinula za svoje zdravlje, zato što je postala "kost i koža". Prvobitno, ona je želela da uradi operaciju u Velikoj Britaniji.

Tri godine provela je na listi čekanja

- Čekala sam tri godine da NHS odobri operaciju. Moja težina je značila da mi se oko mozga stvara opasan pritisak, ali sve što su mi ponudili bio je ovaj želučani balon. Probala sam i izgubio malo. Ali čim je balon izvađen, ponovno sam vratila svu težinu - priseća se.

Ona je otputovala u Tursku početkom prošle godine. Rekla je da je zadovoljna operacijom, naknadnom negom - kao i cenom.

- Operacija je prošla glatko i nakon toga su me smestili u lep hotel. Kad sam se vratila, odmah sam videla rezultate. Toliko sam smršala na početku. Nisam mogla da verujem.

Foto: Izvor: Unsplash/ Akram Huseyn

Operacija u sali

Ona je dosegla svoju željenu težinu od 66 kilograma i na dan venčanja osećala se divno.

- Nakon što sam postigla svoju savršenu težinu, nisam mogla stati -  objasnila je Trejsi za "Sun". 

Od svoje prve bračne noći postupno je mršavija i mršavija - sada za sebe kaže da je sva "kost i koža". Inače, sada jedva prelazi 41 kilogram i opasno je mršava. Hirurg iz Turske joj je predložio da koristi lek koji bi je sprečio da ide u WC kako bi se udebljala. I pored tog "saveta", žena je preplašena.

- Sada sam u trenutku kada nisam sigurna koliko još kilograma mogu fizički izgubiti. Nadam se da neko ko čita moju priču može pomoći, jer nemam više ideja kako ovo da zaustavim. To je zastrašujuće - ističe.

Foto: Tanjug/AP

Bolnica pacijent u operaciji

Doktorka Nil Dženis, klinički direktor hirurgije, rekla je:

- Bilo koji oblik operacije mršavljenja je velika operacija. To mora veoma pažljivo razmotriti tim zdravstvenih radnika u skladu s nacionalnim smernicama. Pacijenti moraju proći niz kontrola kako bi bili sigurni da je operacija prava opcija za njih. To uključuje potpuni zdravstveni pregled, savetovanje i podršku te predanost gubitku težine pre bilo kakvog zahvata. Za neke ljude operacija neće biti u njihovom najboljem interesu. To je obično slučaj kada rizici operacije nadmašuju potencijalne koristi. Mnogi ljudi dobiće alternativni tretman, ali oni možda neće uvek biti učinkoviti. Toplo preporučujemo da svako ko razmišlja o putovanju u inostranstvo radi privatne nege pažljivo istraži svoje mogućnosti i razume rizike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading