NEZAPAMĆEN POTRES U SVETU FUDBALA: FIFA oduzela državi DOMAĆINSTVO Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

30.03.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mundijal će morati da potraži novog organizatora.

NEZAPAMĆEN POTRES U SVETU FUDBALA: FIFA oduzela državi DOMAĆINSTVO Svetskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Krovna kuća fudbala odlučila je da zbog mešanja politike u sport oduzme Indoneziji domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu za igrače do 20 godina, koje je trebalo ove godine da bude održano u ovoj državi.

Naime, Indonezija, koja je između ostalog jedan od organizatora i Svetskog prvenstva u košarci, proglašena je još 2019. godine za organizatora ove fudbalske smore, koju je između ostalog i Srbija osvojila 2015. na Novom Zelandu.

Naime, Indonezija se kao domaćin protivila učešću Izraela na prvenstvu, jer ova država pruža podršku Palestini. Prvo je pomeren žreb za prvenstvo, koje je trebalo da počne 20. maja, a sada je doneta i odluka da se kompletno domaćinstvo oduzme ovoj ostrvskoj zemlji. Novi domaćin i dalje nije poznat.

Foto: Tanjug

Erling Haland je bio najbolji strelac SP 2019.godine

Podsetimo, ovaj turnir je trebao da bude održan još 2021. godine, ali je zbog pandemije korona virusa pomeren za dve godine. FIFA je zapretila Indoneziji da će u slučaju mešanja politike u sport ovoj državi biti zabranjeno i učešće u azijskim kvalifikacijama za SP 2026. godine, a sada se čeka i da ova odluka postane zvanična.

Poslednji svetski šampion u konkurenciji do 20 godina je Ukrajina, koja je u finalu 2019. godine savladala Južnu Koreju, dok je bronzanu medalju osvojio Ekvador. Ipak, Ukrajinci nisu uspeli da se kvalifikuju za ovu smotru, i oni su sedmi uzastopni prvak sveta u ovoj kategoriji koji nije uspeo da izbori plasman na naredno prvenstvo.

Na Mundijalu neće učestvovati ni Srbija, pošto su iz Evrope plasman obezbedile Francuska, Engleska, Italija, Izrael i Slovačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading