PALESTINA I IZRAEL ZAVADILI DOMAĆINA: Odložen žreb za Svetsko prvenstvo!

Autor:

Sport

27.03.2023

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka o odlaganju je saopštena pet dana pred održavanje žreba na Baliju za prvenstvo koje je na programu od 20. maja do 11. juna.

PALESTINA I IZRAEL ZAVADILI DOMAĆINA: Odložen žreb za Svetsko prvenstvo!

Foto: YoutubePrintscreen

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odložila je žreb za Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina zbog toga što se domaćin turnira Indonezija protivi učešću Izraela. 

Sumnje da će biti problema sa žrebom su se pojavile prošle nedelje kada je guverner Balija Vajan Koster tražio da se Izraelu zabrani učešće, a sve zbog političke podrške koju Indonezija pruža Palestini. Zbog učešća Izraela na turniru održani su i protesti u Džakarti, glavnom gradu Indonezije koja nema diplomatske veze sa Izraelom.

Međutim, Fudbalski savez Indoenzije je pristao na sve uslove organizacije koje je FIFA postavila 2019, pre nego što je Indonezija izabrana za domaćina. Turnir je trebal oda bude održan 2021, ali je odložen zbog pandemije korona virusa. Ako se ovaj problem ne reši, FIFA bi mogla da suspenduje Indoneziju i reprezentacija bi onda bila izbačena iz azijskih kvalifikacija za SP 2026.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading