NIŠTA OD MUNDIJALA: Šokantna odluka - država se povukla u ključnom trenutku!

Autor:

Sport

14.03.2023

23:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od organizacije najveće svetske smotre.

NIŠTA OD MUNDIJALA: Šokantna odluka - država se povukla u ključnom trenutku!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Ukrajine je odlučio da se povuče iz zajedničke kandidature sa Španijom i Portugalom za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine.

Umesto Ukrajinaca, dve države sa Iberijskom poluostrva će se kandidovati zajedno sa Marokom, kome je ovo peta kandidatura za organizaciju ovog takmičenja.

- Želim da objavim da je Kraljevina Maroko odlučila, zajedno sa Španijom i Portugalijom, da podnese zajedničku kandidaturu za domaćinstvo Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine - preneo je ministar sporta Maroka Čakib Benmusa reču kralja Muhameda VI, pred Kongresom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Kigaliju.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajina neće organizovati Mundijal

Ranije su ove države, zajedno sa Ukrajinom iznele vrlo zanimljivu kandidaturu, pogotovo kada se pogleda rastojanje između država.

- Naša ponuda više nije iberijska, već evropska - rekao je tada Luis Rubijales, predsednik Španske federacije (RFEF).

Ipak, zbog situacije u državi, Ukrajina je morala da se povuče i prepusti mesto Maroku, koji će pokušati da postane druga afrička država, nakon Južne Afrike, koja će organizovati ovu smotru.

Podsetimo, 2026. će prvenstvo sveta biti organizovano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading