SKANDAL! FIFA u kandžama POLITIKE: Velika i PORAŽAVAJUĆA odluka DONETA! Šta sada sledi?

Autor:

Sport

27.03.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb za U20 Svetsko prvenstvo je otkazan, pitanje je kako će se takmičenje održati.

SKANDAL! FIFA u kandžama POLITIKE: Velika i PORAŽAVAJUĆA odluka DONETA! Šta sada sledi?

Foto: YoutubePrintscreen

Novi veliki skandal potresa svetski fudbal.

FIFA je morala da otkaže žreb za U20 Svetsko prvenstvo koje je trebalo da se održi 31. marta i to iz političkih razloga.

Guverner Balija, grada u kome je žreb trebalo da bude održan, odbio da ugosti Izrael i ne želi da popusti iako je u pitanju međunarodno takmičenje. Nezvanične informacije govore da je Fudbalski savez Indonezije obavestio FIFA da žreb neće biti održan, te da neće popustiti, a Đani Infantino će sada imati velike probleme i pune ruke posla.

 

 

Turnir treba da se održi u maju, a Izraelci su u Baliju nepoželjni zbog dugogodišnjih sukoba sa Palestinom. Navijači u Indoneziji već su iskazali nezadovoljstvo kroz protest ulicama Džakarte, tražeći od vlasti da ni slučajno ne dozvole mladim fudbalerima Izraela da učestvuju. U ovoj zemlji živi najveći broj muslimana, a sve je više i onih "konzervativnijih".

Takođe, guverner Balija Vajan Koster pisao je Ministarstvu za sport sa molbom i zahtevom  da usvoje zakon po kome će Izraelu biti zabranjeno da učestvuju na turniru zbog dugogodišnjih sukoba sa Palestinom, ali to se još nije dogodilo.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina treba da se održi od 20. maja do 11. juna, a na njemu bi trebalo da učestvuju Irak, Japan, Južna Koreja, Uzbekistan, Gambija, Nigerija, Senegal, Tunis, Dominikanska Republika, Gvatemala, Honduras, SAD, Brazil, Kolumbija, Ekvador, Urugvaj, Fidži, Novi Zeland, Engleska, Francuska, Italija i Slovačka, Izrael i Indonezija.

Kako će FIFA rešiti nastalu situaciju ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading