"UZMI GA, PRODAĆEŠ GA ZA JOŠ VEĆE PARE"! Kako je Savo Milošević DONEO MILIONE Partizanu!

Autor:

Sport

15.04.2023

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, sve to ne bi bilo moguće bez jednog čoveka.

"UZMI GA, PRODAĆEŠ GA ZA JOŠ VEĆE PARE"! Kako je Savo Milošević DONEO MILIONE Partizanu!

Foto: Starsport

Savo Milošević i Umar Sadik

Savo Milošević jedan je od ljudi koji su tokom svojih igračkih, ali i trenerskih dana, ostavili dubok trag u Partizanu.

Postao je Milošević legenda kluba, a za seniorski tim crno-belih je nastupao od 1992. do 1995. godine pre nego što je prešao u Aston Vilu gde je takođe pružao sjajne partije.

Ipak, malo je falilo da Savo ne završi na Ostrvu, a sve zbog toga što je puno vredeo. Transfer je bio pod znakom pitanja, a onda se uključio jedan čovek.

- Vlasnik Aston Vile me je pozvao, pitao za Savu Miloševića. Rekao mi je: 'Partizan traži sedam i po miliona za njega, to su velike pare za nas, a ovi moji skauti kažu da je dobar i da to treba platiti. Šta ti mene savetuješ?' - počeo je ovu zanimljivu priču Dan Tana, pa u dahu nastavio:

- Rekao sam mu da znam igrača, od prve utakmice za reprezentaciju protiv Brazila 1994. godine. Veliki je talenat. Možda neće da uspe u Aston Vili i engleskom fudbalu, ali nećeš da rizikuješ puno, ako ne bude dobro igrao kod vas moći ćeš da ga prodaš u Španiju ili Italiju za veće pare. Vlasnik Aston Vile mi se zahvalio i rekao da će potrošiti sedam i po miliona. Bio je prezadovoljan, Milošević je odigrao sjajno tamo, kasnije ga je prodao za iste, možda i veće pare u Španiju.

Kompletan intervju sa Dobrivojem Tanasijevićem možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News. U njemu je Dan Tana ispričao razne anegdote iz svog života i karijere, a, između ostalog je otkrio i da je Nemanja Vidić mogao da završi u Arsenalu, ali i da je fudbalska reprezentacija Jugoslavije mogla da spreči raspad države da je osvojila Svetsko prvenstvo 1990. godine, te kako je transfer Gorana Bunjevčevića u Totenhem spasao Crvenu zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading