MILION KOJI JE SPASAO ZVEZDU! Sve je bilo na korak od PROPASTI, a onda se uključio JEDAN ČOVEK! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.04.2023

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada malo poznata priča.

MILION KOJI JE SPASAO ZVEZDU! Sve je bilo na korak od PROPASTI, a onda se uključio JEDAN ČOVEK! (VIDEO)

Foto: Starsport

Tomislav Karadžić i Goran Bunjevčević

Mnoge zanimljive transfere ostvarivali su Crvena zvezda i Partizan tokom svoje istorije.

Jedni su doneli ogroman novac klubovima, drugi se pamte kao veliki promašaji, a pojedini su u datom trenutku gasili ozbiljan finansijski požar i vadili beogradske velikane iz krize.

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde, Dobrivoje Tanasijević, u intervjuu za naš portal govorio je o jednom takvom transferu. U pitanju je prelazak Gorana Bunjevčevića iz Zvezde u Totenhem.

- Totenhem je hteo da uzme Bunju i ponudio je milion funti. Zvezda je bila spremna da ga da, međutim oni su poslali još jednog skauta da ga pogleda i Bunja je na toj utakmici bio loš, pa je Totenhem odbio da ga kupi. Zvezdi je bio potreban milion u to vreme, rekli su mi, da uradim nešto. Ja sam pozvao trenera Totenhema, rekao sam mu da smo u teškoj situaciji i da taj milion znači puno, a da se oni neće pokajati. Oni su na kraju prihvatili da ga kupe, platili su milion i zahvalni su mi do današnjeg dana što su dobili Bunju. Bunjevčević je odigrao fantastično i to je bio najbolji transfer u istoriji tog kluba jer su za male pare dobili takvog igrača - otkrio je Dan Tana.

Bunjevčević je, dakle, mogao da ostane bez dresa Totenhema, a londonski klub bez pojačanja koje je došlo za, na papiru mali novac, a ostavilo veoma dubok trag.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, koji je preminuo krajem juna 2018. godine, za Totenhem je odigrao ukupno 51 utakmicu.

Kompletan intervju sa Dobrivojem Tanasijevićem možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News. U njemu je Dan Tana ispričao razne anegdote iz svog života i karijere, a, između ostalog je otkrio i da je Nemanja Vidić mogao da završi u Arsenalu, ali i da je fudbalska reprezentacija Jugoslavije mogla da spreči raspad države da je osvojila Svetsko prvenstvo 1990. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading