OTIĆI ĆE, SIGURNO: Terzić otkrio ko napušta Crvenu zvezdu na leto!

Autor:

Sport

14.04.2023

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije mora da prodaje igrače kako bi obezbedio budžet.

OTIĆI ĆE, SIGURNO: Terzić otkrio ko napušta Crvenu zvezdu na leto!

Foto: Starsport

Stefan Mitrović i Strahinja Eraković

Fudbaleri Crvene zvezde će skoro sigurno osvojiti šestu vezanu titulu prvaka Srbije, pošto im u preostalih sedam kola nedostaje samo jedan bod. Zahvaljujući sjajnom nacionalnom koeficijentu, na Marakani će se sledeće sezone igrati grupna faza Lige šampiona.

To će crveno-belima doneti velike prihode, ali je generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana Zvezdan Terzić najavio i da će doći do prodaje nekih od najboljih igrača.

Da bi Crvena zvezda bila održiv sistem, mi moramo da pravimo godišnje između 12 i 14 miliona evra od prodaje igrača. Osuđeni smo na prodaju... Uvek se traže naši najbolji fudbaleri. U većini slučajeva, naši najbolji mladi igrači. Međutim, s obzirom na to da Crvena zvezda nema ono što imaju svi klubovi Evrope kao glavni prihod, a to su TV prava koja dosežu do 50 odsto u strukturi prihoda, moramo da nadomestimo tu prazninu prihodima od transfera. Računica je prosta - moraćemo da prodajemo, da bismo obezbedili budžet za narednu sezonu - rekao je Terzić u intervjuu za "Sportal".

Nastavio je o prihodima koje klub ima.

- Naša struktura prihoda je jasna, nama su glavni izvori prihoda oni iz UEFA, koji će ove godine zbog Lige šampiona biti između 22 i 25 miliona evra. Inače, kada igramo u Ligi Evrope, to je oko 12 miliona. Ponoviću, prihodi od transfera su oko 12, a imamo i pet miliona od Gasproma, od Telekoma milion i prihodi od ulaznica su pet miliona...

Republika

Foto: fkcrvenazvezda

Zvezdan Terzić

Crvena zvezda ne može da funkcioniše kao neki moćniji evropski klubovi.

- Mnogo puta smo odbijali ponude za naše najbolje igrače, da bismo sačuvali tim, jer prodajom najboljih fudbalera - jedete sopstvenu supstancu. E, na to klubovi u Evropi nisu osuđeni. I one prihode koji klubovi u Evropi, a to naš narod često ne razume, ostvare od transfera, to njima nije za operativno funkcionisanje. Oni te pare uvek reinvestiraju, i to kroz transfere. Njima su na nuli izlazni i ulazni transferi.

Na kraju je otkrio i ko će napustiti crveno-belo jato narednog leta.

- Zvezda, nažalost, svoje operativne rashode mora da pokriva prihodima od transfera. Tačno je da su naši mladi igrači, poput Erakovića i Mitrovića, na meti interesovanja, a u poslednje vreme i za Pruceva se raspituju. I neko od njih će otići, sigurno - podvukao je Terzić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jole

14.04.2023 19:52

Ne možete da uvalite Erakovića nikome, čista neznalica, ako i ode negde eto mjega nazad za pola godine.