FUDBALER SRPSKIH KORENA U NEMILOSTI Danci šikaniraju pojačanje Zvezde

Autor:

Sport

13.04.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talentovani Marko Stamenić, koji se uskoro stiže u Beograd iz Kopenhagena, od startera protiv Mančester sitija do igrača van protokola

FUDBALER SRPSKIH KORENA U NEMILOSTI Danci šikaniraju pojačanje Zvezde

Foto: Tanjug/AP

Marko Stamenić i Džek Griliš

Zvanično i dalje fudbaler Kopenhagena, Marko Stamenić (21) od leta će pojačati Crvenu zvezdu pošto je sportski sektor još početkom godine uspeo da izdejstvuje njegov potpis.


Danski klub ostao je razočaran činjenicom da reprezentativac Novog Zelanda nije produžio ugovor i ostao na stadionu Parken, već se odlučio za najtrofejniji klub iz zemlje svojih korena. Stoga se na mladog Stamenića nimalo ne obaziru u Kopengahenu, što zapravo nisu ni krili od samog početka, ali po postupcima se čini da pomalo ponižavaju talentovanog veznog fudbalera.

Naime, Marko je čas na klupi, čak i nije u protokolu za mečeve, dok je nedavno ipak dobio šansu da zaigra i to svega minut. Njegovo hlađenje započeto je, u stvari, još u novembru prošle godine, a zanimljivo da je samo mesec dana ranije bio starter protiv velikih Mančester sitija u oba meča i Sevilje u grupnoj fazi Lige šampiona.

Blago rečeno, nije fer prema vunderkindu rođenom u Velingtonu iako je donekle legitimno to što struka Danaca teži da razigrava nove naraštaje i buduće prvotimce umesto onih za koje smatra da su ih izdali.

Ipak, Marko je uspeo, koliko-toliko, da uhvati takmičarski ritam. I to baš u dresu s državnim grbom. U tri dana odigrao je prijateljski dvomeč (2:1, 0:0) sa selekcijom Kine krajem aprila i, noseći desetku na leđima, proveo je na terenu oko 150 minuta.

Republika

Foto: ATA Images

ČEKAJU POJAČANJE Fudbaleri Crvene zvezde

U sličnoj se situaciji našla i Slavija iz Praga, koju je takođe Crvena zvezda pretekla za potpis svog kapitena i jednog od najboljih igrača minulih sezona - Pitera Olajinke (27).

Nigerijski krilni napadač, osim kada je suspendovan, redovan je na terenu i isto tako trese mreže rivala u češkoj ligi. Na osam mečeva, otkad je obelodanjeno da prelazi na Marakanu kao slobodan igrač, postigao je pet golova i zabeležio tri asistencije.

Po specijalizovanom fudbalskom portalu transfermarkt, Olajinka vredi šest miliona evra, dok je Stamenić procenjen na 400.000. Osim njih dvojice, uspešnu transfer-zimu u Ljutice Bogdana 1a zaokružili su dovođenjem reprezentativnog štopera Uroša Spajića (30), doduše povređenog i koji do danas nije debitovao u drugom mandatu u klubu, a čija cena stoji na dva miliona evropskih novčanica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading