ZAGREB SE ORIO - HRVATI NAVIJALI PROTIV SVOJE REPREZENTACIJE! Dan kad su komšije ŠOKIRALE legendu fudbala! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.04.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anegdota koja najbolje oslikava kakve su tenzije vladale u to vreme.

ZAGREB SE ORIO - HRVATI NAVIJALI PROTIV SVOJE REPREZENTACIJE! Dan kad su komšije ŠOKIRALE legendu fudbala! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Jedan od najvećih uspeha na Mundijalima naša reprezentacija ostvarila je kao Jugoslavija 1990. godine.

Tada su "plavi", predvođeni aktuelnim selektorom "orlova" Draganom Stojkovićem Piksijem na terenu i legendarnim Ivicom Osimom sa klupe, stigli do četvrtfinala gde su nesrećno poraženi od Argentine na penale.

Već u to vreme vladale su velike tenzije u Jugoslaviji koja je bila pred raspadom, a Dobrivoje Tanasijević, poznat i kao Dan Tana, u to vreme je bio deo stručnog štaba reprezentacije kao jedan od savetnika. Otkrio je Dan Tana već da se Jugoslavija možda i ne bi raspala da su fudbaleri osvojili Svetsko prvenstvo, a u razgovoru za naš portal prisetio se još jedne zanimljive anegdote koja najbolje oslikava stanje u državi u to vreme. 

- Nikad neću zaboraviti, u Zagrebu, pred odlazak na Svetsko prvenstvo 1990. godine, igrali smo protiv Holandije. Izgubili smo 2:0, Bekenbauer je bio da nas gleda, pošto smo u prvoj fazi Mundijala bili u grupi sa Zapadnom Nemačkom. Okrenuo se u jednom trenutku prema meni i rekao: 'Den, ne mogu da verujem, mi nemamo šanse na Svetskom prvenstvu, 30.000 Holanđana došlo je ovde da gleda prijateljsku utakmicu protiv Jugoslavije i svi navijaju za Holandiju?!' Ja sam mu rekao, niko ovde nije došao zbog Holandije, ovo cela Hrvatska navija protiv Jugoslavije - otkrio je Dan Tana, pa u dahu nastavio:

- Bekenbauer nije mogao da veruje, rekao je 'pa vi idete na Svetsko prvenstvo posle ovoga?!'. Evo kako smo mi poslati, a napravili smo veliki uspeh!

Dakle, čak je i veliki Franc Bekenbauer ostao u šoku i nije mogao da poveruje kako neko navija protiv svoje reprezentacije, a na kraju je Zapadna Nemačka stigla do trofeja, dok je Jugoslavija, kao što smo već naveli, eliminisana u četvrtfinalu.

Kompletan intervju sa Dobrivojem Tanasijevićem možete pogledati na Jutjub kanalu Republika News.

U njemu je Dan Tana ispričao razne anegdote iz svog života i karijere, a, između ostalog je otkrio i da je Nemanja Vidić mogao da završi u Arsenalukako je transfer Gorana Bunjevčevića u Totenhem spasao Crvenu zvezdu, ali i na koji način je Savo Milošević otišao u Aston Vilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading