Tadić i Ajaks smrt za trenere!

Autor:

Sport

22.11.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bežite od Ajaksa u Ligi šampiona il' ćete ostati bez posla! Ne, ovo nije nikakva fraza, već suv i surov statistički podatak koji ukazuje da je svaki trener koji je prošle sezone vodio klub u elitnom takmičenju, a na putu su mu se našli strašni Dušan Tadić (31) i "kopljanici", dobio otkaz ili je pobegao glavom bez obzira.

Dušan Tadić, kapiten Ajaksa

Prvi je prokletstvo giganta iz Amsterdama na sopstvenoj koži osetio Rui Vitorija, strateg Benfike koji je 3. januara ove godine dobio otkaz, a onda su se redom nizali treneri AEK, Reala, Juventusa, Bajerna i Totenhema.

PRESEO IM POSAO

Igrali su "lisabonski orlovi" dvaput s Ajaksom prošle sezone u LŠ i iščupali su samo bod, i to na domaćem terenu, u gostima su poklekli 1:0. Upravo to je bio okidač, ujedno i uvod u ovu ludačku priču, jer su se posle Vitorije ko na traci ređali najureni treneri. Jedan od retkih koji nije oteran, već je sam pobegao, jeste Marinos Uzunidis iz AEK. Žuto-crni su u dvomeču primili pet komada, u Amsterdamu je bilo 3:0, dok su iz Atine gosti odneli ceo plen, pobedivši 2:0.

A onda na scenu stupa jedan od tri glavna junaka, odnosno jedna od tri najveće žrtve ove priče. Uskočio je Santijago Solari da gasi požar u Real Madridu posle propalog eksperimenta sa Đulenom Lopetegijem i proveo se ko bos po trnju.

Posle trijumfa Reala u Holandiji od 2:1, usledio je madridski horor u režiji Dušana Tadića, koji je vanserijskom partijom (dao gol i dvaput asistirao), ocenjenom čistom desetkom od uglednog francuskog sportskog lista Ekip, uručio otkaz Solariju. Ajaks je potukao kralja do nogu, bilo je 4:1, a Argentinac se posle toga zadržao na poslu još svega tri dana.

- Mi samo igramo fudbal, volimo da se nadigravamo i možemo da pobedimo svakog rivala - rekao je posle majstorske partije as Srbije i Ajaksa.

STRADAO I HRVAT

Nastavljena je tu bajka "kopljanika" iz Amsterdama, dok je s druge strane pao mrak na oči još jednom divu. Eliminisan je u četvrtfinalu Juventus, tim koji je dovođenjem Kristijana Ronalda projektovan da konačno pokori Evropu. Nije se to dogodilo, ispali su od Ajaksa, da bi Masimilijano Alegri rešio da odustane od upornog pokušavanja da uzme "klempavka". Gospodski je pokupio stvari i otišao u maju. Nije tu kraj za rivale holandskog čuda u elitnom društvu.

Niko Kovač je s Bajernom dvaput udario na "kopljanike" u grupnoj fazi i oba puta bilo je nerešeno 1:1 i 3:3. Hrvatski stručnjak preživeo je tu sezonu, ali se krah u Bundesligi nastavio ove, pa ga je Bajern najurio posle debakla od Ajntrahta iz Frankfurta 5:1. Britanski tabloidi su i taj otkaz povezali sa Ajaksovom kletvom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I njemu je Tadićev Ajaks došao glave!

Upravo je ta kletva stigla i poslednju žrtvu u ovom dugačkom nizu, reč je, naravno, o Maurisiju Poketinu. Istina, Argentinac je u ludačkom prošlosezonskom polufinalu elitnog takmičenja kreirao čudo zahvaljujući trostrukom strelcu Lukasu Mouri na "Johan Krojf Areni", ali je i njega na kraju stiglo Ajaksovo prokletstvo.

Najuren je zbog serije loših rezultata u Premijer ligi i sramne 14. pozicije na tabeli s 14 osvojenih bodova iz 12 kola.

RepublikaFoto: Starsport
Gostovanje u Beogradu mu bilo poslednje

Postavlja se samo pitanje da li će se kletva od prošle sezone preneti i na Ajaksove aktuelne rivale u LŠ. U grupi su sa Čelsijem, Valensijom i Lilom. Da li je legendarni Frenk Lampard sledeći koji će ostati bez posla?!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Englez bi trebalo da se zabrine

ONI SU OSTALI BEZ POSLA POSLE AJAKSA:

Rui Vitorija (Benfika) otpušten u januaru

Marinos Uzunidis (AEK) dao otkaz u februaru

Santijago Solari (Real)  otpušten u martu

Masimilijano Alegri (Juventus) otišao u maju

Niko Kovač (Bajern) otpušten u oktobru

Maurisijo Poketino (Totenhem) otpušten u novembru

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading