DERBI KOLA: Budućnost u Dobanovcima dočekuje "fenjeraša" sa Banjice!

Autor: Irena Đurđević

Sport

19.04.2024

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri boda kao „melem na ranu“ za oba tima!

DERBI KOLA: Budućnost u Dobanovcima dočekuje "fenjeraša" sa Banjice!

Foto: FK Budućnost Dobanovci

Budućnost posle promene šefa stručnog štaba i pola „kolača“ u prethodnoj rundi na beogradskom „Severu“ dočekuje Rad u Dobanovcima. „Građevinari“ su „uzeli meru“ Torlaku, ali i dalje gledaju svim rivalima u leđa. Koliko će razlika u plasmanu da utiče na tok meča i da li će biti kalkulacija u 90 minuta pred nama, samo za portal Republika.rs otkrili su uzdanica Dobanovčana, Željko Đurković i čuvar mreže Rada, Luka Martinović. Oba fudbalera se slažu u prognozi meča, da nas očekuje „muška“ utakmica kao i da bi nova „trojka“ za obe ekipe bila „melem na ranu“ za sve sportske propuste tokom ove takmičarske godine.

Republika

Željko Đurković (Budućnost, D): Trijumf  je jedina opcija jer želimo beg iz „opasne zone“. Posle kadrovskih promena, vreme je da na terenu demonsatriramo pravo lice ekipe i počnemo da pobeđujemo.

Luka Martinović: Tabela nije merilo kvaliteta. Mnogi sportski faktori su uticali da svim rivalima gledamo u leđa, ali to ne utiče na fudbal koji se trudimo da prezentujemo na svakom meču.

5x5

1. Očekivanja od utakmice?

2. Glavni adut rivala?

3. Čovek odluke iz redova rivala?

4. Plasman na tabeli "vs" teren? 

5. Prognoza rezultata?

Željko Đurković (Budućnost, D):

1. Derbi meč sa sobom nosi određenu težinu, međutim, kao i u svakoj utakmic cilj se zna: igramo na tri boda.

2. Rad je uvek - Rad. Imaju mladu, poletna ekipu željnu dokazivanja koja moze svakog da iznenadi.

3. Rad je sastav kvalitetnih mladih fudbalera koji su najozbiljniji kao kolektiv. Skup su talentovanih pojedinaca od kojih svako može da odigra odlično. Iz tog razloga nikoga ne bih posebno izdvojio.

4. Kvalitetniji smo nego što trenutni plasman na tabeli pokazuje, međutim, to moramo da potvrdfimo na terenu, adekvatnim sportskim rezultatom.

5. Pred nama je teška i „tvrda“ utakmica pred koju je vrlo nezahvalno da pričamo o konačnom rezultatu. Priželjkujem dobru igru i povratak mog tima na pobednički kolosek, u ovom trenutku je manje važno koji će biti rezultat posle 90 minuta igre, piše se samo pobeda.

Luka Martinović (Rad):

1. Rad se nalazi u nezavidnoj sportskoj situacciji, ali igramo uvek na pobedu, uzdamo se u Božju pomoć i verujemo da ćemo na kraju da sakupimo dovoljno bodova za opstanak.

2. Ni lično ni kao tim nemamo običaj da posebno pratimo rivala. Poznajem od ranije nekoliko fudbalera Budućnosti, ali dosta su izmenili ekipu ovog proleća pa nikoga ne bih da apostrofiram.

3. Najmlađa smo ekipa u Ligi, ali se ne predajemo bez prave borbe,  pokušavamo da nametnemo nas tempo igre svakom rivalu jer, ako smo mi pravi, nema tog igrača ni tima u Ligi koji može protiv nas.

4. Ne bih trošio reči na trenutni poredak jer su mnogi vanfudbalski fajktori uticali da budemo na samom začelju. Mladost je istovremeno naš adut i naša glavna mana jer plaćamo ceh neiskustvu i često sotajemo bez bodova upravo jer smo mlad tim.

5. Ne bih se izjašnjavao po pitanju krajnjeg rezultata. Iako smo „sami protiv svih“, pokazali smo da možemo da igramo protiv svakog rivala i da, uz dobru partiju, osvojimo i bodove.

Akteri derbija kola u srpskoligaškom karavanu Željko Đurković ispred Budućnosti i Luka Martinović se slažu da bi nova „trojka“ za oba tima bila istinska fudbalska injekcija pred sve sportske izazove do kraja sezone. Ko će da se raduje posle 90 minuta u Dobanovcima znaćemo u subotu nešto pre 19 časova.

Statistika pred derbi - rivalima neophodni bodovi. Oba tima imaju svoju sportsku računicu pred derbi. Budućnost je u dosadašnjem toku prvenatva upisala sedam trijumfa, na isto toliko utakmica osvojila je po bod, a u devet susreta ostala bez bodova. Zbog skromnijeg bodovnog učinka, uprava kluba je na mesto Žarka Jeličića dovela novog – starog stratega, Ivicu Šimičića, važno ime u fudbalskoj istoriji Budućnosti.

Rad je zbog finansijskog duga prema nekoliko bivših igrača na ivici sportskog ambisa, međutim, na Banjici niko ne pomišlja na predaju i isticanje bele zastavice pred svaki meč, naprotiv, „jure“ bodove kao da je sve u najboljem redu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading