IGRAČIMA JE POTREBNA "ŠOK TERAPIJA": Istorijski plasman ostvaren je sa njim na klupi, ali je sada došlo vreme za rastanak!

Autor:

Sport

20.03.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka koja nije bila laka, ali je serija od dva poraza ipak upalila alarm.

IGRAČIMA JE POTREBNA "ŠOK TERAPIJA": Istorijski plasman ostvaren je sa njim na klupi, ali je sada došlo vreme za rastanak!

Foto: FK Umka

Istorijski plasman ostvario je fudbalski klub Umka plasmanom u Beogradsku zonu za aktuelnu sezonu, a u njoj se ekipa odlično snašla, međutim serija slabih rezultata dovela je do određenih promena.

Republika

Prošlosezonski šampion Prve beogradske lige (grupa A), zimsku pauzu u okviru zonskog stepena takmičenja proveo je na deobi četvrtog mesta na tabeli, sa dva boda zaostatka za baraž pozicijom, odnosno šest u odnosu na lidera. 

Na prolećnoj premijeri zabeležen je trijumf na gostovanju Kaluđerici, ali je nakon toga zabeležen poraz pred domaćim navijačima od tima iz Baćevca, a zatim je "meru" plavo-belima uzeo i Napredak iz Medoševca, pa je ekipa ušla u seriju od dva poraza. Baraž za Srpsku ligu je "pobegao" na šest bodova, što je dovelo do smene na mestu trenera.

Velibor Bacić i Umka zvanično su završili saradnju, Bacić je u protekle dve godine bio na klupi plavo-belih, i sa velikim uspehom je predvodio ekipu. Istorijski plasman u Beogradsku zonu, kao i odlične partije u istoj su veliko dostignuće, pod njegovom komandom je napravljen i niz od 28 utakmica bez poraza.

Republika

Foto: FK Umka

plavo-beli traže novog trenera

Iz kluba je povodom ove odluke stigla kraća poruka:

- Hvala nikada neće biti dovoljno za sve što si učinio za ovaj klub. Tvoja Umka želi ti puno sreće u nastavku trenerske karijere, ali i privatnom životu! Do imenovanja novog stratega, ekipu će voditi Lazar Pajović, Milovan Šarčević i Miloš Simonović.

Popularni Backo će ostaiti deo plavo-bele porodice, i dalje će nastaviti da nastupa u konkurenciji vetrana u dresu Umke, a sigurno je da će biti i verni navijač seniora sa tribina. 

Predstojećeg vikend sastav Umke dočekuje Šušnjar 1977, koji se nalazi na deobi treće pozicije sa 36 osvojenih bodova, šest više u odnosu na plavo-bele.

BONUS VIDEO: 

 
  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading