OBRAZOVANJE KAO KLJUČ USPEHA: Predsednik RFK Grafičar, Slobodan Govedarica u društvu fudbalskih rukovodilaca iz celog sveta na elitnom britanskom programu!

Autor:

Sport

12.03.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obrazovanje i stalno unapređivanje po najvišim svetskim standardima put je ka stvaranju uspešnih fudbalskih kadrova u našoj zemlji.

OBRAZOVANJE KAO KLJUČ USPEHA: Predsednik RFK Grafičar, Slobodan Govedarica u društvu fudbalskih rukovodilaca iz celog sveta na elitnom britanskom programu!

Foto: Dejan Đurđević

Takav princip primenjuje i RFK Grafičar, čiji predsednik Slobodan Govedarica je alumni VSI, jednog od najkvalitetnijih evropskih programa za usavršavanje sportskih rukovodilaca.

Republika

Ovaj akademski program iz Mančestera pruža izvršna znanja i veštine za vođenje fudbalskih klubova, po uzoru na organizacije u Premijer ligi. To otvara brojne prilike, počev od umrežavanja sa preko 400 direktora, predsednika i najviših predstavnika klubova iz celog sveta, do sticanja iskustava koja mogu da se prenesu i u srpski fudbal.

- Kontinuirano stručno usavršavanje je ključno u svim industrijama. Fudbal se izdvaja kao sistem sa dobro obrazovanim profesionalcima u svojim specifičnim domenima i to je trend koji će da se nastavi. Vođenje jednog kluba je, samim tim, specijalnost koja zahteva poznavanje igre, društva, finansija, menadžmenta i brojnih inovacija u okruženju. Zato oni koji žele da budu najbolji imaju svest da je potrebno stalno da uče, žele da izazovu ono što rade, traže kvalitetne povratne informacije, a takav je upravo Slobodan Govedarica i zadovoljstvo nam je što imamo člana iz Srbije u našem programu - ističe Toni Folkner, izvršni direktor organizacije iz Velike Britanije, koji je prethodnih dana boravio u poseti RFK Grafičar.

Svi klubovi iz Premijer lige imaju polaznike u ovom prestižnom programu, istakao je Folkner.

- Ponosni smo na tu činjenicu, kao i na podatak da sarađujemo sa najvećim klubovima iz Španije, Francuske i Holandije. Takođe, imamo alumnije sportske direktore iz pet klubova iz Saudijske Arabije, dok smo oformili i partnerstvo sa Interom iz Majamija.

Delegacija iz Velike Britanije je u Beogradu mogla da se uveri u sistem rada RFK Grafičar, i u neverovatan potencijal mladih fudbalera koji u klubu sa Senjaka dobijaju priliku da ostvare svoj maksimum, zahvaljujući saradnji sa FK Crvena zvezda i razmeni igrača i trenera sa najuspešnijim fudbalskim klubom na ovim prostorima. Takođe, prikazana im je i vizija Grafosa sa fokusom na infrastrukturi, gde je stadion jedna od najvažnijih stavki, s obzirom na njegovu "zelenu agendu" i činjenicu da se strogo vodi računa o očuvanju životne sredine i ekološkoj svesti. Govedarica paralelno radi i na stvaranju moderne akademije za igrače Grafičara, gde će moći da borave tokom sezone, obrazuju se i usavršavaju veštine.

- Slobodan je harizmatična osoba, veoma kvalitetno razmišlja i deluje u vođenju kluba i kolektiva sa kojim ima izuzetan odnos. Po prirodi je skroman, ali uspešno rukovodi timom, pokazuje miran autoritet, uveren je u svoje sposobnosti, ali razume da uvek može da napreduje. Na nas je ostavio izuzetan utisak jer planovi koje ima za Grafičar i način na koji želi da ih ostvari su nešto što je izvanredno i o tome ćemo dosta da govorimo i radimo na našem programu - kaže Folkner.

Britanci su tokom posete Srbiji bili u prilici i da budu gosti na večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, kada su se uverili da organizacija velikih sportskih događaja na ovim prostorima ne zaostaje za zapadnom Evropom.

- Zahvalni smo ljudima iz Crvene zvezde što su nas ugostili na ovako velikoj utakmici, koja je bila organizovana na izuzetno visokom nivou. Ambijent je bio izvanredan, pravi fudbalski i osetili smo se privilegovano što smo bili deo takvog događaja. Nosimo najbolje utiske iz Beograda i prenećemo kolegama sve dobre stvari koje smo videli - zaključuje Folkner.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading