POBEDA JE IMPERATIV: Statistika jeste na strani domaćina, ali fudbal nije igra brojki - Šapčani veruju da je kriza prošlost!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.03.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja takmičarske godine je ostalo mnogo utakmica da se odigra, ali je već sada svaki bod zlata vredan.

POBEDA JE IMPERATIV: Statistika jeste na strani domaćina, ali fudbal nije igra brojki - Šapčani veruju da je kriza prošlost!

Foto: FK Mačva Šabac

Svakoj prvoligaškoj ekipi je ostalo još po sedam mečeva do kraja ligaškog dela takmičenja, a s obzirom da je bodovna razlika između ekipa, minimalna, jasno je da svaki naredni susret može i mora imati prefiks derbi meča.

 

Rivali u 24. takmičarskoj rundi šabačka Mačva i Metalac iz Gornjeg Milanovca tokom pvpg proleća ne znaju za uspeh. Popularni "čivijaši" su zabeležili jdan remi (OFK Vršac 0:0) i dva poraza (Inđija Toyo Tires 1:3 i GFK Sloboda 0:2), dok su Gornjomilanovčani samo za nijansu bolji s obzirom da su u deulima protiv Smedereva 1924 i OFK Vršaca stigli do jednog boda, dok su sa minimalnih 0:1 poraženi na novosadskoj "GAT Areni".

Uoči meča koji ima ogroman značaj, medijima su se obratili pomoćni trener Mačve Dragoslav Kostić i prvotimac Uroš Savković.

Trener Kostić očekuje da ekipa pokaže pravo lice i da konačno popravi realizaciju:

- Veoma spremno dočekujemo utakmicu protiv Metalca. Znamo da će biti teško, s obzirom da posle ovakvih rezultata može da se uđe u problem, ali mi taj problem nemamo i ja sam ubeđen da će momci, s obzirom koliko rade i kako treniraju izaći u nedelju na teren i pružiti maksimum, da ćemo ovoga puta imati i malo više sreće, da ćemo popraviti realizaciju i da ćemo tu utakmicu odigrati onako kako mi želimo a to je pobeda.

 

Sa druge strane Uroš Savković zna šta je potrebno da ekipa konačno stigne do prvog prolećnog trijumfa i nastavi borbu za plej-of fazu:

- Kriza rezultata je malo uticala na nas, ali smo se podigli posle utakmice protiv Inđije, a protiv Slobode iz Užica, želja je bila na visokom nivou, nismo imali puno dana za oporavak od Inđije, ali uspeli smo da se podignemo i fizički i psihički. Protiv Slobode smo odigrali fenomenalnu utakmicu, tako misli i čitava ekipa, sreća je izostala kao i splet okolnosti na samoj utakmici. Radujemo se Metalcu, dočekujemo ih u odličnom izdanju i atmosferi i nadamo se osvajanju tri boda.U nedelju želim da vidim agresivnu i napadačku Mačvu na terenu, trudićemo se da ubiduće tako i ostane.

Treba podsetiti da se meč na Gradskom stadionu u Šapcu igra u nedelju 10. marta sa početkom od 17 časova. Prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je trijumfom "čivijaša" u Gornjem Milanovcu rezultatom 2:1, a treba podsetiti da je u poslednjih pet duela dve ekipe koji su odigrani u Šapcu, Mačva slavila tri puta, dok su po jedan meč okončani podelom bodova i trijumfom Metalca. U navedenim susretima ostvaren je i gol količnik 6:4 u korist crveno-crnih.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading