NIVO TAKMIČARSKE UTAKMICE: Komšijski duel Potisja i Titela opravdao je očekivanja mnogobrojnih navijača!

Autor:

Sport

27.02.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlična provera u sklopu priprema za nastavak sezone.

NIVO TAKMIČARSKE UTAKMICE: Komšijski duel Potisja i Titela opravdao je očekivanja mnogobrojnih navijača!

Foto: FK Potisje Knićanin

U sklopu priprema za nastavak prvenstva fudbaleri Potisja iz Knićanina ugostili su sastav Titela, oba kluba se u svojim ligama takmiče za plasman u viši rang, i zanimljivo je to da oba provode zimsku pauzu na trećem mestu na tabeli.

Republika

Na dobro pripremljenom terenu, idealnim vremenskim uslovima za igru i prepunim tribinama stadiona “Bikara park”, odigran je komšijski derbi koji je protekao u pravoj prijateljskoj atmosferi, ali pun borbe i sa jedne i sa druge strane, te je utakmica u nekim trenucima izgledala kao da je prvenstvena.

Početak utakmice protekao je u odmeravanju snaga, imali su gosti iz Titela više loptu u nogama, ali bez značajnijih pretnji po gol domaćina. Ubrzo su fudbaleri Potisja preuzeli inicijativu i počeli da igraju svoju prepoznatljivu igru. Pogodak za 1:0 postigao je Bojan Savičić kada je na prvoj stativi glavom loptu prosledio u mrežu posle lepog centaršuta iz kornera Ilić Davida.

Posle vođstva počeo je domaćin da igra još bolje, dok je gostima iz Titela falilo koncentracije u završnici. Na 2:0 povisio je Ilić, uloge su bile malo drugačije, sada je u ulozi asistenta bio Savičić. Sjajan pas sa sredine terena Savičića i Ilić beži protivničkoj odbrani nakon čega je lob udarcem savladao golmana gostiju. Na poluvreme se odlazi rezultatom 2:0.

U drugom poluvremenu gosti odmah na početku smanjuju na 2:1, lopta po zemlji prolazi kroz odbranu domaćina i to koristi kapiten gostiju. U nastavku je došla do izražaja fizička priprema Titeljana koji treniraju duže od Knićanina i imaju iza sebe već tri pripremne utakmice. Međutim, iskustvo i kvalitet su bili na strani domaćina.

Nakon nekoliko propuštenih prilika na obe strane kada su se istakli golmani, došao je red na najlepši momenat na meču. Ivan Pavlović, trener-igrač, posle dodavanja Savičića, bez mnogo razmišljanja snažno šutira sa nekih 25 metara i postiže fantastičan pogodak za 3:1, gornji desni ugao gola, a golman je paradom samo ulepšao ovo remek-delo. Toliko lep pogodak da su čak i navijači Titela aplaudirali.

Iz domaćeg tabora su nakon meča izjavili:

- Sve pohvale za aktere meča kao i gledaoce, utakmica je protekla bez ijednog incidenta, a nakon utakmice je usledilo druženje uz piće. Hvala svima koji su bili da isprate ovaj meč, nadamo se da će ovakva posećenost biti i na prvenstvenim utakmicama. Takođe, pozivamo sve da nas podrže u nedelju kada ćemo uzvratiti gostovanje komšijama iz Titela, početak utakmice zakazan je za 15 časova.

Predstojeći duel će biti generalna proba za Titel pred nastavak sezone, dok će ekipa Potisja imati još nedelju dana da se spremi za takmičarske utakmice.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading