PRITISKA NEĆE BITI: Prvi čovek sastava iz Nove Gajdobre ima jasan plan - STABILIZACIJA kluba jeste PRIMARNI CILJ! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.02.2024

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenje ostvarenje svakako se ne može smatrati zadovoljavajućim, ali u klubu niko ne gubi nadu u bolje sutra.

PRITISKA NEĆE BITI: Prvi čovek sastava iz Nove Gajdobre ima jasan plan - STABILIZACIJA kluba jeste PRIMARNI CILJ! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Soko Nova Gajdobra

Fudbalski klub Soko iz Nove Gajdobre drugu godinu za redom takmiči se u okviru Područne lige Sombor, a tokom prethodne jeseni ostvarili su skor od svega tri remija i 12 poraza, što ih je svrstalo na samo začelje petog stepena srpskog klupskog fudbala.

 

I pored činjenice da su "ubedljivi fenjeraši", niko u redovima sportskog kolektiva iz Nove Gajdobre ne gubi nadu da će predstojeće proleće doneti daleko bolja ostvarenja na zelenom tepihu, a tome u prilog govori i činjenica da je klub do sada angažovao nekolicinu igračkih pojačanja od kojih se očekuje da u značajnoj meri unaprede kako igru, tako i bodovno ostvarenje.

Dok ekipa vredno radi pod budnim okom trenera Dejana Samatovića, imali smo priliku da razgovaramo sa mladim predsednikom kluba, dvadesettrogodišnjim Igorom Ivezićem koji je u kasnu jesen 2023. godine preuzeo rukovođenje klubom na predlog i inicijativu starijih članova kluba, a zatim i i grača i same klupske uprave.

Na samom startu razgovora bilo je neophodno analizirati ostvarenja tokom prethodne jeseni:

- Što se tiče rezultata iz jesenjeg dela naravno da niko u klubu i oko kluba nije zadovoljan i ponosan - istakao je na početku Ivezić i dodao:

- Činjenica je da se moglo i moralo uzeti više bodova, pogotovo na domaćem terenu gde ekipe po pravilu prave dovoljnu zalihu bodova za opstanak. Ne tražimo opravdanja i alibije, svako je kovač svoje sreće. Na nama je da svojoj publici priredimo što bolje i uspešnije proleće.

Kako bi probali da nadomeste sve prikazane nedostatke tokom prvog dela takmičarske godine klub je već angažovao osmoricu pojačanja u zimskom prelaznom roku. Da li je tu i kraj novajlijama u ekipi:

- U klub je za sad stiglo osam momaka koje ste pomenuli (Rajšp, Đurđev, Jokić, Lukić, Bakmaz, Kapetanov, Bajac i Grujić). Kao što možete da primetite, fokusirali smi se na mlade nade, odnosno momke od 18. do 23. godine. Jedna smo od najmlađih ekipa u ligi i to je ono što smatram uspehom. Što se tiče odlazaka, Radovan Trivunović prešao je u Hercegovac, dok je Mirko Hrnjaz zbog privatnih obaveza pravi pauzu. S obzirom da na spisku trenutno imamo 24 igrača, ne tragamo za dodatnim pojačanjima, što ne znači da se to neće promeniti do kraja prelaznog roka.

 

Borba za opstanak će svakako biti teška, ali ne i nemoguća. Čini se da u Novoj Gajdobri niko ne želi da već sada istakne "belu zastavu":

- Sve dok postoji matematička šansa za opstanak mi ćemo se boriti. Cela fudbalska javnost, pa i mi u klubu, svesni smo da je izuzetno teško izboriti opstanak u ovom momentu. Siguran sam da smo dosta bolja ekipa nego u prvom delu, i što se tiče fizičke spreme, za šta je zaslužan trener Dejan Samatović, a i što se tiče igračkog kadra. Nemam sumnju da će Soko biti tvrd orah za sve ekipe u takmičenju. Prvog dana priprema obratio sam se igračima i dao im do znanja da rukovodstvo kluba neće stvarati nikakav pritisak na njih, da uživaju u igri i u klubu, da vredno rade i da će to biti dovoljno da svi budemo zadovoljni. Opstanak u PFL Sombor bio bi neizmeran uspeh, ali za mene su ovi momci već pobednici. Oni su ovde bez novčane naknade, što je retkost, a čak i pored toga pokazuju zavidno požrtvovanje i entuzijazam. Mnogi od njih zaslužuju i uspešniju karijeru, a ja im želim puno sreće u tome. 

Aktuelna situacija je takva, kakva jeste, ali bilo je interesantno čuti kakvi su dugoročni klupski planovi i da li ćemo u godinama pred nama Soko videti možda i u četvrtom rangu takmičenja, vojvođanskoj ligi:

- Cilj mene i mojih saradnika od samog starta bila je stabilizacija kluba na svakom polju. Plan je da se što pre finansijski osnaži klub, zatim da se ponovno oformi školica fudbala i da se, koliko to bude moguće, unapredi infrastruktura našeg stadiona. Ovih putem moram da se zahvalim lokalnoj samoupravi, našoj mesnoj zajednici, mojim prethodnicima, ali i svim drugim ljudima oko kluba koji pomažu da se sve ovo navedeno ostvari. Bez njih sigurno da bi se i egzistencija kluba  dovela u pitanje. Soko nije pojedinac, ovo je klub koji od 1947. predstavlja naše selo i koji pripada svima nama - istakao je ambiciozni predsednik kluba i dodao:

- Što se tiče napada na vojvođansku ligu, o tom potom. U ovom trenutku ne razmišljamo o tome, ali jednog dana kada ispunimo sve naše planove siguran sam da će biti uslova da se razmišlja i u tom pravcu.

Za kraj, Igor Ivezić je želeo posebno da istakne:

- Iskoristio bih priliku da pozdravim portal "Republika" koji svojim radom skreće pažnju na one najispravnije i najromantičnije priče - NIŽE LIGE. Želim Vam puno sreće u daljem radu, i da sarađujemo još mnogo puta.

Za kraj ćemo samo podsetiti da će fudbaleri iz Nove Gajdbobre u odlučujuće prolećne borbe ući gostovanjem u Gložanu gde će se sastati sa ekipom Budućnosti. Navedeni susret na programu je trećeg dana meseca marta, a prvi ovosezonski duel dve ekipe okončan je ubedljivim trijumfom ekipe Budućnosti rezultatom 7:0.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading