POMALO NEOČEKIVAN POTEZ: Kapiten direktnog konkurenta za šampionski pehar novo je pojačanje jesenjeg prvaka!

Autor:

Sport

23.01.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako će navijači reagovati na ovaj transfer?

POMALO NEOČEKIVAN POTEZ: Kapiten direktnog konkurenta za šampionski pehar novo je pojačanje jesenjeg prvaka!

Foto: FK Borac 1926 Čačak

Ispao je tim iz Čačka pre tri godine iz Prve lige Srbije, i u prethodne tri sezone bio je jedan od kandidata za šampionski pehar Srpske lige Zapad, ali je uvek nešto falilo.

Republika

Trenutno je sastav Borca u odličnoj situaciji da se izbori za plasman u viši rang, zimsku pauzu ekipa provodi na liderskoj poziciji sa pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Učinak od 13 trijumfa, uz po jedan remi i poraz doveo je tim iz Čačka do titule jesenjeg prvaka, a ukoliko to mesto želi da klub zadrži i na kraju sezone, neophodna su određena pojačanja u igračkom kadru.

U dosadašnjem zimskom prelaznom roku uprava kluba ojačala je ekipu dolascima Koste Janjića (23) i Nikole Grbovića (25), a pre par sati došlo je do promocije i trećeg novajlije.

Srđan Drašković (33) proteklu kalendarsku godinu proveo je u redovima FAP-a iz Priboja, dok je protekle jeseni bio i kapiten ekipe, ali će u nastavku prvenstva braniti boje najvećeg konkurenta u borbi za plasman u Prvu ligu, Borca iz Čačka.

Republika

Foto: FK Borac 1926 Čačak

Zvanično

Iskusni defanzivac je u dosadašnjoj karijeri najviše vremena proveo u Makedoniji gde je u dresu Sileksa stigao i do pehara u kup takmičenju. Nakon mlađih kategorija Čukaričkog branio je boje BASK-a, Zvizda, Srema, Baneta (Raška), Šumadije, ČSK Čelareva i Sloge iz Požege.

Treće zimsko pojačanje Borca je pored Makedonije, van granica naše zemlje bio i član "SK Viktorije Wandersa" na Malti, gde je proveo godinu dana. Drašković je sa Sileksom nastupao i u kvalifikacijama evropskih takmičenja.

Drugi deo sezone Borac započinje na gostovanju Vrelo Sportu, 10. marta, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina u Čačku rezultatom 4:0.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading