PONOSNI NA SVOJU ISTORIJU: Proslava može da počne - 100 godina postojanja sportskog kolektiva iz Deronje! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.01.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitav vek je protekao.

PONOSNI NA SVOJU ISTORIJU: Proslava može da počne - 100 godina postojanja sportskog kolektiva iz Deronje! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Omladinac Deronje

Fudbalski klub Omladinac Deronje u aktuelnoj sezoni takmiči se u okviru Međuopštinske fudbalske lige Sombor 1. razred, a prethodnu jesen okončali su sa skorom od tri pobede, dva remija i sedam poraza, tako da će sa ukupno 11 osovjenih bodova odlučujuće prolećne borbe dočekati sa desete pozicije na tabeli.

 

U navedenom rangu takmičenja klub se nalazi već osam sezona, a kada je reč o prethodnoj deceniji, najveće ostvarenje jeste učešće u Područnoj fudbalskoj ligi Sombor.

U iščekivanju nastavka borbe za bodove, klub proslavlja velii jubilej, vek postojanja.

Naime, ekipa Omladinca iz Deronje je osnovana 1924. godine, tako da se u predstojećem periodu u mesti koje se nalazi u Zapadnobačkom okrugu, mogu očekivati razne aktivnosti kojima će biti obeležen veliki jubilej.

 

Kada je reč o aktuelnom šampionatu interesantno je napomenuti da ekipa Omladinca u jesenjem delu sezone nije zabeležila trijumf na svom terenu. Navedene tri pobede su zabeležili u Bačkom Gračcu protiv Borca 3:2, Svilojevu protiv Terekveša 3:1 i Krušćiću protiv Mladosti rezultatom 2:1.

Tokom šest mečeva koje su odigrali kao domaćini stigli su do samo dva boda, ostvarivši remije u mečevima protiv Korduna iz Kljajićeva 2:2 i Zadrugara iz Srpskog Miletića 1:1.

U prolećnoj premijeri Omladinac gostuje Aleksi Šantiću istoimenoj ekipi, a priliku za prvi domaći trijumf imaće u drugom prolećnom kolu kada će dočekati ekipu Jedinstva Lemeš iz Svetozara Miletića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading