NOVI PIŽON SRPSKOG FUDBALA: Prvotimac "grafosa" jednu stvar posebno ističe - "Nadimak predstavlja određeni teret"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.12.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi Pižon srpskog fudbala.

NOVI PIŽON SRPSKOG FUDBALA: Prvotimac "grafosa" jednu stvar posebno ističe - "Nadimak predstavlja određeni teret"!

Foto: Starsport

Kada se pomene Vladimir Petrović Pižon, kompletna fudbalska Evropa zna da je reč o legendarnom fudbaleru Crvene zvezde i jednom od najboljih igrača koje je iznedrio srpski fudbal.

 

Međutim, fudbaler istog imena, ali i nadimka, danas sa dosta uspeha šparta prvoligaškim terenima u dresu beogradskog RFK Grafičara.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivni vezni fudbaler, u razgovoru za "Sportski žurnal" je istakao kako je dobio, može se reći sasvim očekivani nadimak:

- Sve je počelo u Sremskoj Mitrovici kad sam igrao za Radnički. Lokalni navijači, grupa njih, jednom prilikom mi je posle utakmice doviknula: „Bravo, Pižon!” Bilo je veoma simpatično, ponovilo se nekoliko puta i od tada imam taj nadimak, svi me zovu tako, čak i u društvu.

Petrović objašnjava i kako se nosi sa bremenom nadimka:

- Vladimir Petrović je legenda, svi znaju šta on znači u jugoslovenskom i srpskom fudbalu... Predstavlja određeni teret. Ljudi vas gledaju kroz prizmu takvog igrača i misle da imate kvalitet sličan njemu. Kad je tako, onda i ja treba da se potrudim i odigram najbolje što mogu. Čak me i sudije zovu „Pižon”... eto, stiglo je i do njih, proširilo se svugde.

Foto: RFK Grafičar

Uzdanica "grafosa" - Vladimir Petrović Pižon

 

- Vladimir Petrović:

Datum rođenja: 15. februar 1997. godine

Mesto rođenja; Majdanpek

Pozicija u timu: ofanzivni vezni

Igračka karijera: GFK Jagodina (Jagodina), 1. SK Prostejov (Češka Republika), Metalac (Gornji Milanovac), Zlatibor (Čajetina), Zemun (Zemun), OFK Žarkovo (Beograd), Sileks (Severna Makedonija), Radnički (Sremska Mitrovica), RFK Grafičar (Beograd)

Da podsetimo, Vladimir Petrović j prethodnog leta stigao u redove RFK Grafičara iz sremskomitrovačkog Radničkog, a tokom prvog dela sezone u okviru Prve lige Srbije je u ljubičastom dresu zabeležio 14 nastupa tokom kojih se dva puta uspisao u listu strelaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading