NAKON ISTORIJSKOG PLASMANA - RASTANAK: Ambicija kluba i trenera se nisu poklopile, što je dovelo do prekida saradnje!

Autor:

Sport

07.12.2023

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlad, perspektivan i što je najbitnije ambiciozan šef stručnog štaba je slobodan u izboru sredine

NAKON ISTORIJSKOG PLASMANA - RASTANAK: Ambicija kluba i trenera se nisu poklopile, što je dovelo do prekida saradnje!

Foto: Privatna arhiva Miloš Đokić

"Rastao" je tim iz Donjeg Tovarnika iz sezone u sezonu, od trenutka kada je leta 2019. godine izborio plasman u Vojvođansku ligu Jug, plasman na tabeli je bio sve bolji.

Republika

Otvorio je sastav Slobode sezonu sa dva vezana gostovanjima, i u treće kolo tim je ušao sa samo jednim osvojenim bodom. Poraz od Mladosti iz Bačkog Jarka i remi sa Slogom iz Temerina nije poljuljao igrače, nakon toga napravljena je serija od osam vezanih  trijumfa. Do kraja jesenjeg prvenstva nije zabeležen ni jedan poraz, dok su upisana još samo dva "iksa", sve to bilo je dovoljno za 36 osvojenih bodova, jedan manje u odnosu na lidera, Hajduka iz Divoša.

Istorijski uspeh kluba zabeležen je ove jeseni, a pored igrača i uprave, velike zasluge za to ima i trener Miloš Đokić (38), koji je sa ekipom od 2020. godine (sa prekidom sedam meseci). Đokić je u trenerskoj karijeri pored Slobode bio na klupi Mačve 1929 iz Bogatića i Jedinstva 1924 (Vladimirci).

Nakon završenog jesenjeg dela prvenstva uprava je sela za pregovarački sto sa Đokićem, mnogi su mislili da će se nastaviti saradnja, ali do iste nije došlo. Naš portal je kontaktirao sada i zvanično bivšeg trenera Slobode, koji nam je dao kraći komentar povodom najnovijeg dešavanja u njegovoj trenerskoj karijeri:

- Nije došlo do poklapanja ambicija, nismo pronašli zajednički jezik, ali je sve to normalno u našem trenerskom poslu. Ostvaren je istorijski uspeh po pitanju plasmana, i na to sam jako ponosan, kao i na dva niza od po osam trijumfa dok sam ja bio na klupi, a potvrda dobrog rada je i izbog za najboljeg trenera lige prošle godine. Trenutno sam na odmoru i čekam ponude za dalji nastavak karijere, voleo bih da to bude klub sa visokim ambicijama gde bih nastavio svoj dalji napredak i usavršavanje.

Po mišljenjima mnogih pratioca vojvođanskog fudbala, Đokić se neće dugo zadržati na "birou rada", mnogobrojnih ponuda će tokom zimske pauze sigurno biti, ali će Miloš sada imati priliku da bira, kako bi poklopio svoje sa klupskim ambicijama.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading