VELIKI GRADSKI DERBI: Podrhtava Novi Sad - "gatovci" ruše "staru damu"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.12.2023

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isti grad, iste boje, ali mesta u završnici takmičenja ima samo za jednu ekipu.

VELIKI GRADSKI DERBI: Podrhtava Novi Sad - "gatovci" ruše "staru damu"!

Foto: FK Mladost GAT

Fudbaleri novosadske Vojvodine u premejernoj rundi ovosezonskog kup takmičenja, rezultatom 2:0 savladali su RFK Novi Sad 1921, a žreb je odlučio da se u osmini finala sastanu sa još jednom novosadskom ekipom, Mladost GAT.

 

Popularni "gatovci" su u šesnaestini finala iznenadili Mačvu u Šapcu (1:0) i uoči gradskog derbija nemaju imperativ ostvarenja rezultata, ali je sasvim jasno da će ekipa sa "GAT Arene" pružiti svoj maksimum u duelu protiv renomiranog rivala.

- Kup Srbije, osmina finala:

Mladost GAT (Novi Sad) - Vojvodina (Novi Sad)

Stadion: "Karađorđe", Novi Sad

Datum: Sreda, 6. decembar

Početak: 18 časova

 

 

Prioritet ekipe Mladosti GAT svakako je Prva liga Srbije u kojoj, nakon 18 odigranih prvenstvenih mečeva, imaju svega 11 osvojenih bodova i nalaze se na ivici ambisa ispadanja u vojvođansku grupu srpskoligaškog karavana.

Interesantno je napomenuti da su se dve ekipe i prethodne sezone sastale u okviru osmine finala Kupa Srbije, a Vojvodina je nakon preokreta slavila rezultatom 2:1. Vodeći pogodak za "gatovce" postigao je u 15. minutu iz jedanaesterca Lazar Arsić, dabi plasman "staroj dami" obezbedili Nemanja Nikolić i Veljko Simić golovima u 54. i 84. minutu.

Uz navedeni kup susret dve ekipe su odigrale i dva prvenstvena meča u kojima je Vojvodina slavila oba puta rezultatima 4:0 i 2:0.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading