LESKOVAČKA MUĆKALICA NIJE PRIJALA PRESTONIČKIM FUDBALERIMA: Pitanje pobednika rešeno je u 120 sekundi - bodovi ostaju u "srpskom Mančesteru"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.12.2023

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored činjenice da se nalaze na različitim delovima tabele, u Leskovcu je odigran istinski prvoligaški derbi.

LESKOVAČKA MUĆKALICA NIJE PRIJALA PRESTONIČKIM FUDBALERIMA: Pitanje pobednika rešeno je u 120 sekundi - bodovi ostaju u "srpskom Mančesteru"!

Foto: RFK Grafičar

U okviru 19. kola Prve lige Srbije na velelepnom Gradskom stadionu "Dubočica" u borbi za bodove su se sastale ekipe leskovačke GFK Dubočice i gostiju iz prestonice, RFK Grafičara.

 

Obe ekipe su u meč ušle sa imperativom pobede. Leskovčani su sa tri boda želeli da nastave borbu za drugu poziciju na tabeli koja po okončanju ligaškog takmičenja direktno vodi u elitni rang srpskog klupskog fudbala, dok puleni trenera Marka Neđića, nakon lošeg perioda žele da se vrate u trku za plasman u plej-of fazu prvoligaškog karavana.

Tokom prvih 45 minuta igre oko 2.000 ljubitelja fudbala nije imalo priliku da vidi niti jedan pogodak, ali je velika radost za domaće fudbalere i navijače usledila već u šestom minutu nastavka susreta. Izborili su se domaći fudbaleri za jednu loptu na sredini terena, usledilo je lucidno dodavanje ka Nikoli Tasiću koji manirom rasnog strelca trese mrežu Ivana Guteše.

Promene rezultata nije bilo u narednih gotovo pola sata igre, a zatim je usledila prava dvominutna drama.

Nakon kornera u 78. minutu susreta mrežu Leskovčana trese Vladimir Petrović, da bi samo stotinak sekundi kasnije Stefan Đurić Evrogolom sa dvadesetak metara postavio konačan rezultat ovog susreta.

 

 

- Prva liga Srbije, 19. kolo:

GFK Dubočica (Leskovac) - RFK Grafičar (Beograd) 2:1 (0:0)

Strelci: N. Tasić 51`, S. Đurić 80`; V. Petrović 78`

Stadion: Gradski stadion "Dubočica", Leskovac

Gledalaca: 2.000

Sudija: Ljubiša Borisavljević

Žuti kartoni: M. Ljubenović, N. Tasić, N. Zdravković, M. Šokić (GFK Dubočica); I. Ogbu, V. Radojević, A. Maksimović (RFK Grafičar)

GFK Dubočica (Leskovac): Knežević, Belić, Ilić, Ljubenović (Nedeljković), Milić (Karamarko), Momčilović, Račić, Savić (Đokić), Stevanović (Đurić), Tasić (Stojev), Zdravković.

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Ajdar, Babakar (Mladenović), Ćurić, Jovanović, Maksimović (Krsmanović), Matić, Ogbu, Radojević, Šljivić (Đukić), Stojanović (Petrović).

Leskovački fudbaleri su trenutno trećeplasirani na prvoligaškoj tabeli sa bodom manje u odnosu na drugoplasirani sastav iz Inđije, ali se mora istaći da imaju i meč manj odigran. u narednom kolu GFK Dubočica gostuje na Omladinskom stadionu ekipi OFK Beograda, a pre toga u zaostalom susretu 16. kola u Leskovac stiže novobeogradski Radnički.

Ekipa RFK Grafičara do kraja sezone neće napuštati prestonicu. Narednog vikenda dočekuju RFK Novi Sad 1921, da bi se u poslednjem kolu sastali sa ekipom Inđija Toyo Tires.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading